Двубоят ЦСКА-Берое завърши 1:1
Секция: СПОРТ
27 Октомври 2018 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двубоят ЦСКА-Берое завърши 1:1

/КРОСС/ Берое" попречи на ЦСКА да се изравни с лидера "Левски" след равенство в четвъртия мач от 13-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Стара Загора завърши 1:1, след като гостите поведоха с гол на Тиаго Родригес, но Мартин Камбуров изравни.

ЦСКА събра 29 точки след второто си равенство за сезона. Червените се изравниха с шампиона "Лудогорец", който в неделя гостува на "Септември". "Левски" е начело с 31 точки, а "Берое" заема четвъртата позиция с 24. Пловдивските "Ботев" и Локомотив" допълват топ 6 с по 20 точки.

"Берое" започна по-добре мача и можеше да поведе още в осмата минута. Вандерсон беше изведен сам срещу вратаря Витаутас Черниаускас, но не успя да го преодолее.

В 22-ата минута и Мартин Райнов успя да се измъкне зад отбраната на ЦСКА. Той напредна вляво от вратата и опита да намери близкия ъгъл, но ударът му с левия крак беше много неточен.

Малко по-късно се стигна до първата опасност пред вратата на "Берое". Жоржиньо отправи силен шут от границата на наказателното поле, а вратарят Перниш реши да не рискува и боксира топката.

Въпреки по-добрата игра на "Берое" ЦСКА поведе в 27-ата минута, след като хвана съперника на контраатака. Соу се пребори за първа топка и продължи към Десподов, който веднага изведе Тиаго зад защитата на домакините. Португалецът напредна сам срещу Перниш и спокойно го преодоля със силен шут в средата на вратата. В ситуацията останаха съмнения за игра с ръка на Десподов, но такава не беше отсъдена.

Преднината на ЦСКА обаче издържа само осем минути. Иван Минчев центрира от свободен удар, а Мартин Камбуров отбеляза със страхотен удар с глава. Централният нападател отбеляза 211-ия си гол в елита на българския футбол. Две минути по-късно гостите можеха отново да поведат. Жоржиньо беше изведен зад защитата по левия фланг, овладя топката и върна назад към Борис Секулич. Левият бек шутира по земя към далечния ъгъл, но Перниш направи добро спасяване.

Ел Маестро потърси промяна още на почивката. Той заигра с двама нападатели, като смени Десподов с Мауридес, а получилият жълт картон Секулич отстъпи мястото си на Ангел Лясков.

В 54-ата минута ЦСКА имаше перфектен шанс да стигне до втори гол. Жоржиньо се измъкна зад защитата и беше препънат от Иван Бандаловски, а реферът Никола Попов отсъди дузпа. Мауридес обаче пропиля възможността с несериозно изпълнение в средата на вратата.