Втори ден продължават обиските в имотите на семейство Баневи
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Октомври 2018 20:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Втори ден продължават обиските в имотите на семейство Баневи

/КРОСС/ Обиските в имението на Николай и Евгения Баневи продължиха през цялата нощ. През целия ден имаше претърсване на различни адреси в София и във Варненска област. Прокуратурата иззе от тях и купища документи и ценности.

Разследването срещу Николай и Евгения Баневи е за данъчни измами, присвояване и пране на пари. Подозренията са за източване на дружеството "Полимери", приватизирано през 1998 година. Премиерът обаче откри връзка между арестите и искането на опозицията за предсрочни избори.

Ден след ареста на семейство Баневи премиерът похвали службите и обясни политическите трусове в държавата така.

„Че задържат институциите олигарси... това ли ги е яд? Мислите ли, че тези, които години наред са се отчитали тук и там, не искат предсрочни избори - олигарсите. Дали толкова много мощни фигури, които в момента са или издирвани за арести, или са арестувани, искат ГЕРБ и Патриотите да управляват, или искат оставка", каза премиерът.

Недосегаеми за закона хора според Борисов били създадени по времето, когато сегашната опозиция била във властта.

„И БСП, и ДПС през тези 20 години винаги са правили така, че те да живеят добре и по-тяхно време са се случвали всички тези приватизационни сделки. В същото време излизат и викат - ама институциите били в криза. Ми, в криза са, арестуват тези, които не трябва, явно Джи пи груп, тия, ония. .... и това действително дразни. Проблем е за тях", допълни Борисов.