Бизнесът в Европа с Обединен призив към кандидатите в европейските избори през 2019г.
Секция: ИКОНОМИКА
28 Октомври 2018 17:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бизнесът в Европа с Обединен призив към кандидатите в европейските избори през 2019г.

/КРОСС/ Бизнесът в Европа с Обединен призив към кандидатите в европейските избори през 2019г. „Да поставим индустрията в основата на бъдещето на ЕС!"
Новата браншова организация „Храни и напитки България" подписа документа и ще работи активно за постигане на целите.
Документът е подписан от 132 европейски организации. Към него се присъединяват и местни организации от 27-те страни-членове на Европейския съюз.
„Обединеният призив към кандидатите в европейските избори през 2019"е част от кампанията на коалиция Industry4Europe, която има за цел да постави индустрията на челно място в дневния ред на европейския парламент в следващия мандат.
Като член на тази коалиция, FoodDrinkEurope активно ще работи чрез своите 25 секторни организации за това документът да достигне до широк кръг институции, политици и избиратели.
Сдружението „Храни и напитки България" дава своята подкрепа и ще играе важна роля за „гарантиране, че Европа ще продължи да бъде водеща, интелигентна, иновативна и устойчива индустрия в полза за всички европейци".
Ето целия текст на Обединения призив:
ИНДУСТРИЯТА Е ОТ СИЛНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЕВРОПА И НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ
Европейската индустрия ни спохожда навсякъде в ежедневието: откриваме я в домовете, които строим; в дрехите, които обличаме; в храната, която консумираме; в здравеопазването, което получаваме; в енергията и транспорта, които използваме, както и в продуктите, присъстващи неотлъчно във всеки наш делник.
С квалифицираната си работна сила и международната си репутация за качество и устойчивост индустрията е от жизненоважно значение за Европа и нейния просперитет. Днес 52 милиона души и техните семейства в цяла Европа се ползват пряко и непряко от заетостта в промишлените сектори. Снабдителните вериги, състоящи се от стотици хиляди иновативни малки и средни предприятия, както и едри доставчици, се развиват и изнасят отлични европейски продукти и услуги в цял свят.
ИНДУСТРИЯТА ИМА НУЖДА ОТ ВАС!
Изгубените милиони работни места в Европа вследствие на финансовата криза през 2008 година доведоха до драматични човешки и социални последици. Дори и днес ние все още сме далеч от нивото на заетост преди кризата, а работните места са уязвими на промени поради тревожните световни тенденции, сред които разрастващият се протекционизъм. Европейският съюз се нуждае от амбициозна стратегия за индустрията, която ще спомогне за конкурентноспособността ни с други части от света, като Китай, Индия и Съединените щати, които вече поставиха индустрията на челно място в политическия си дневен ред.
Поради тези причини индустрията от всички сектори призовава Вас, бъдещите членове на Европейския парламент, да се ангажирате да:
• Поставите индустрията на челно място в политическия дневен ред на Европейския парламент по време на следващия мандат (2019-2024);
• Призовете следващата Европейска комисия да включи индустрията като основен приоритет в 5-годишната си работна програма и да назначи заместник-председател, отговарящ за индустрията ;
• Подкрепите новото ръководство на Европейската комисия да представи своевременна и амбициозна дългосрочна промишлена стратегия на ЕС, която да включва ясни показатели и управление.
Ние, поддръжниците на този призив, разчитаме на Вашата подкрепа, с идеята да гарантираме, че Европа ще продължи да бъде водеща, интелигентна, иновативна и устойчива индустрия в полза за всички европейци и бъдещи поколения. Европа може да се гордее с индустрията си. Длъжни сме заедно да я поставим в ядрото на бъдещето на Европейския съюз!