"Лудогорец" надви "Септември" и отново е на върха
Секция: СПОРТ
29 Октомври 2018 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Лудогорец" надви "Септември" и отново е на върха

/КРОСС/ "Лудогорец" постигна пълен обрат през второто полувреме и победи с 4:1 "Септември", с което шампионите си върнаха първото място в генералното класиране на Първа лига. Разградчаните са с актив от 32 точки и водят с една пред "Левски", както и три пред третия ЦСКА.

"Септември" се държеше равностойно на "Лудогорец" през първото полувреме и дори стигна до гол в седмата минута, когато Крис Гади подаде в наказателното поле към Асен Чандъров и той изпрати топката във вратата на разградчаните със страхотен шут от воле. Софиянците дори пропуснаха да покачат на 2:0 след половин час игра, след като Александру Бенга не успя да уцели вратата от удобна позиция. "Лудогорец" създаде първото си положение в 43-та минута, когато Вандерсон пропусна да се разпише от около 11 метра с шут над напречната греда.

С втората си голова ситуация обаче шампионите изравниха. Якуб Швиерчок се появи в игра на почивката на мястото на своя сънародник Яцек Гуралски и само секунди след началото на втората част вкара за 1:1. В следващите минути "Лудогорец" натисна "Септември", но столичаните стояха организирано в защита и ограничаваха положенията за гол до далечни удари. Един от тях почти влезе във вратата на домакините след шут на Марселиньо в 70-та минута, но топката мина покрай страничната греда.

"Септември" се пропука в 74-та минута. Натанаел подаде към Клаудиу Кешерю в наказателното поле и той отклони топката в мрежата на Янко Георгиев за 2:1 в полза на шампионите.

След втория гол футболистите на "Септември" се разконцентрираха тотално и "Лудогорец" продължи да вкарва. Точен за 3:1 бе отново Клаудиу Кешерю в 78-та минута, а Вандерсон оформи крайния резултат в 89-та с идентичен гол на този, който вкара на "Левски" предния кръг.