Общинските съветници от Ветово блокираха пътя Русе-Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Октомври 2018 13:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общинските съветници от Ветово блокираха пътя Русе-Варна

/КРОСС/ Общинските съветници от Ветово за втори път проведоха заседанието си на пътното платно в знак на протест заради разбитата общинска пътна мрежа.

Този път те блокираха главния път Русе - Варна при разклона за село Писанец. Основен ремонт на третокласните пътища в района не е извършван от 30 години, а проблемите се задълбочават и заради интензивния трафик на тежкотоварни автомобили, съобщава БНТ2.След като през септември сесията на Общинския съвет беше на пътя Ветово - Глоджево, днес съветници и граждани извиха протестно хоро на главния път за Варна. След разговори с областното пътно управление, вече е започнало изкърпване на 8 км от Ветово до Глоджево, предвижда се козметичен ремонт и на други участъци преди зимата. Хората обаче настояват за основен ремонт, тъй като от опит знаят, че запълнените дупки отново ще се отворят.

Тансел Солаков: Инструктор съм, всеки ден пътувам по този лунен пейзаж, който е трудно да се нарече път. Всеки месец поправям колата си.

Д-р Мехмед Мехмед, председател на Общинския съвет - Ветово: Поради влошеното състояние на този път по посока Кубрат прекъснаха контакти, бизнес отношения с община Кубрат. В община Кубрат е най-близката болница. Целта на днешното заседание е да накараме компетентните органи този път да бъде включен за следващата година в програмата за основен ремонт.

От Агенция пътна инфраструктура заявиха, че догодина е планиран ремонт на 13 км от пътя Писанец- Ветово - Сеново.