Предстоящи събития в страната за 2 ноември
Секция: Предстоящи събития
02 Ноември 2018 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 2 ноември

/КРОСС/ Варна.

В резиденция „Евксиноград“ във Варна министър-председателят Бойко Борисов ще бъде домакин на Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в сградата на Областна администрация Стара Загора, министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще се срещне с кметовете на общинските центрове в област Стара Загора. Темата на работната среща е „Обществен ред и сигурност“.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Десислава И., Биляна Х. и Петко Д., на които са повдигнати обвинения за подкуп.

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу лекарите Явор Л., Елена В., Антоний Ф. и др. обвинени за смъртта на родилката Деяна Г.

***
София.
От 10.00 часа в сградата Висшия съдебен съвет ще се проведе писменият изпит по обявения конкурс за преместване и заемане на 36 длъжности „съдия“ в районните съдилища.

***
София.
От 10.00 часа в конферентната зала на Министерството на здравеопазването, ет. 4, председателят на Надзорния съвет на НЗОК и зам.-министър на здравеопазването Жени Начева и управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Дечо Дечев ще дадат пресконференция по повод проекта на Закона за бюджета на НЗОК за 2019 г.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай М., Николай Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 11.00 часа заместник-кметът на София доц.д -р Тодор Чобанов и проектантският екип ще представят идейния проект за разширение на музея за история на София. Събитието ще проведе в залата на музея на пл. „Бански“ 1.

***
София.
От 11.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай М., Николай Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 11.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иво Д., Алиман Б. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел Н., Велизар Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 12.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Габриел Б., Георги М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
Божурище./ с. Росоман 
Доброволци от ЧЕЗ в България ще залесяват 5 дка от изгоряла при пожар гора с фиданки от дъб и акация в района на с. Росоман, Община Божурище /на 400 м. от табелата за край на селото, в посока с. Златуша/.

***
София.
От 14.00 часа в зала4 на Дома на науката и техникатa ( ул. „Г. С. Раковски №108“) ще се проведе кръгла маса за натиска срещу демократичното гражданско
общество, в рамките на кампания #Новите Будител(к)и: Предай. 

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Кредо Бонум“ ще бъде открита изложбата „Игри и политика“ – копродукция на Гьоте-институт и Центъра за изкуство и медии ZKM в Карлсруе. 

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се състои на церемонията по връчване на четвъртите годишни награди „Перото“. 
***
София.
От 19.00 часа в столичната зала „България“ българският емблематичен църковен хор „Св Йоан Кукузел – Ангелогласният“ ще отбележи 50 години от основаването си и първата си публична изява.

***
София.
От 19.00 часа в Нова конферентна зала в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъдат представени резултатите от конкурса за разкази „Изгревът на следващото“ на Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“ и фондация „Човешката библиотека“.

*** 
Велико Търново. 
От 10.00 часа в аулата на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ вземат евродепутатите Мария Габриел и Ева Майдел и депутатът Цветан Цветанов, който е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание ще вземат участие във форум „С теб съм. Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем“. 

***
Велико Търново.
От 13.10 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за учредяването на структура на партия „Възраждане“ във Велико Търново.
***
Велико Търново.
От 14.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с 80 годишнината от създаването на Ротари клуб - Велико Търново.
***
Враца.
От 18.00 часа в Голямата зала на ДКТ ще се проведе тържествен концерт-спектакъл „Като живяно бъдеще…” по повод 50 години Младежки дом – Враца. 
***
Горна Оряховица.
От 13.00 часа ще се състои официалното откриване на реконструирания и модернизиран площад „Георги Измирлиев“ в града. На събитието ще присъства председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

***
Добрич.
От 19.00 часа в концертната зала на Младежкия център ще се проведе музикална среща, на която млади хора с интерес към музиката ще обменят опит, умения и идеи.

***
Карлово.
От 09.00 до 12.30 часа на паркинга пред сградата на Община Карлово ще се проведе кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под мотото „Дарете кръв, подарете надежда за живот!“.
***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе информационната кампания под надслов „Осиновяването – сбъднато семейство”. 
***
Перник.
От 09.00 часа ще започне заседание на Общински съвет – Перник.

***
Пловдив. 
От 11.00 часа в Малката конферентна зала в Градски дом на културата „Борис Христов“ ще се състои пресконференция по случай 13-ото издание на „Киномания“ в Пловдив.

***
Разград. 
От 11.00 часа в конферентната зала хотел Cartoon ще се проведе традиционната двудневна научна конференция с международно участие на Русенски университет „Ангел Кънчев” Филиал - Разград под наслов „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето”.

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Русе“ на Историческия музей ще бъде представена книгата „Монети от русенския регион“ – съвместно издание на Нумизматично дружество „Червен“ – Русе и Регионален исторически музей – Русе.

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде открита четвъртата национална конференция „Историческото наследство на Стара Загора, Тракия и Балканите“. 
***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Арт фоайе на Радио Стара Загора ще се проведе тридесет и петото издание на национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ и ще бъде представена стихосбирката „Щастливи времена” на Мария Донева – лауреат на ХХІ НМКП „Веселин Ханчев” (1994).
***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионалния исторически музей ще се състои премиерата на стихосбирката „Лентата е почти изснимана“ на Надежда Тричкова, носител на Голямата награда от ХХХІV Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ – Стара Загора, 2017. По същото време ще се състои награждаване и рецитал на отличените млади творци в ХХХV издание на конкурса „Златното яйце“.
***
Шумен. 
От 10.0 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областния съвет за развитие. 

***
Ямбол. 
От 17.00 часа в зала 107 на Община Ямбол ще се състои публично обсъждане на предложението на кмета Георги Славов за поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 9 млн. евро.