Румен Петков и посланикът на Китай Н. Пр. Джан Хайджоу обсъдиха развитието на отношенията между България и Китай
Секция: ПОЛИТИКА
02 Ноември 2018 11:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков и посланикът на Китай Н. Пр. Джан Хайджоу обсъдиха развитието на отношенията между България и Китай

/КРОСС/ Извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република, негово превъзходителство Джан  Хайджоу, прие председателя на ПП АБВ  Румен Петков. На състоялия се разговор, който премина в приятелска атмосфера, председателят на ПП АБВ запозна посланикът на КНР с развитието и дейността на партията, както и с някои основни моменти от вътрешнополитическото положение в нашата страна.

Двете страни оцениха високо развитието на двустранните отношения  между Република България и Китайската народна република и споделиха виждането, че съществува огромен неизползван потенция за тяхното активизиране в политическата, икономическата и  културната сфера, а също така и в контактите на местно ниво. В тази насока те общо споделиха мнението, че от особено значение е  полагането на усилия за по-добър и пряк обмен на информация и взаимно опознаване на двете страни и народи.

По време на срещата бе обменена информация и по някои актуални въпроса на международната обстановка, включително и на Балканите. В тази връзка Румен Петков подчерта, че ПП АБВ отрича политиката на двойните стандарти и икономическите санкции, които засягат не само страните, срещу които са насочени, но рефлектират и върху другите държави и влошават международния икономически климат.

Двете страни се договориха да осъществяват информационни срещи и контакти и за в бъдеще.