The Times и The Sun откриват технологичен център в България
Секция: Технологии
02 Ноември 2018 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
The Times и The Sun откриват технологичен център в България

/КРОСС/ След като в края на май т.г. уважаваното британско финансово издание Financial Times съобщи, че ще разкрие технологичен център в България, днес става ясно, че още медии от Острова ще последват тази стъпка.

Британското подразделение на щатския медиен гигант News Corp, коeто стои зад издания като The Times, The Sun и The Sunday Times, стартира партньорство с родната Questers за изграждане на софтуерни екипи в България, които ще имат стратегическа роля в дигиталната трансформация на медиите.

Технологичният отдел на News UK предприема грандиозен проект по обновяване на използваните от групата технологии. Основната му цел е да изгради нова гъвкава и ефективна дигитална платформа, която да подпомага работата на редактори и журналисти и да отговаря на изискванията на читателите.

Целта на сътрудничеството с Questers е бързото създаване и разрастване на напълно интегриран с News UK технологичен отдел, който да ускори процеса по дигитална трансформация на компанията.

Българската компания бе избранa за стратегически партньор в резултат на доказания си многогодишен опит в създаването, управлението и интегрирането на големи високоефективни екипи за международни компании в технологичния си парк в София, сред които Accenture и Ocado Technology.

коментира "Questers се доказа като водещия акселератор за стратегическо разширяване на технологичен капацитет в региона, създавайки вълнуващи нови възможности за софтуерни инженери. Присъствието на България на световната IT карта е резултат на многогодишни усилия на всички от индустрията за развитие на таланта тук и изграждане на високопродуктивна и глобално свързана екосистема", заяви Александър Дрангажов, изпълнителен директор на компанията.

News UK води началото си от преди повече от 200 години с появата на The Times - едно от световните емблематични издания. "Развълнувани сме да работим с Questers за бързото разрастване на нашите дигитални екипи в България. Имаме големи амбиции да променим процесите си по създаване, тестване и предоставяне на изключителни дигитални продукти и услуги за нашите потребители чрез революционни технологии" сподели Пол Уилсън, Програмен и портфолио директор на News UK.

Технологичният център ще разкрие още нови работни места, а Questers вече търси квалифицирани кадри.