Предстоящи събития в страната за 3 ноември
Секция: Предстоящи събития
03 Ноември 2018 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 3 ноември

/КРОСС/
***
*/София./*
От 11.00 часа пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще присъства на панихида по повод Архангелова (мъжка) задушница.

***
*/София./*
От 09.00 до 17.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе международна годишна конференция Приобщаващо образование 2018 - „Роли и взаимодействие в приобщаващото образование".

***
*/София./*
От 11.00 часа в центъра за психо-социална и здравна помощ на Асоциация „Детско сърце" на ул. "Яков Крайков", № 3, ще се проведе дискусия по повод стартирането на информационна кампания за профилактика на внезапната сърдечна смърт (ВСС): „За всеки един удар на сърцето".

***
*/София./*
Между 18.30 часа на 3 ноември и сутринта на 4 ноември необикновени приключения и преспиване в Музейко очакват любопитните деца в уикенда след Вси Светии. Детският научен център отваря врати за своята втора „Нощ в Музейко: Парти с преспиване".

***
*/София. /*
От 19.00 часа в кино „Люмиер" ще се състои официалната церемония по награж-даването в Деветото издание на So Independent.

***
*/София./*
От 19.30 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъде излъчена американо-британската драма „Грешното възпитание на Камерън Пост".

***
*/Асеновград./*
От 11.30 часа пред паметника на загиналите във войните 1912-1913 г. в района на 4-ти артилерийски полк ще бъде отслужена панихида за Архангелова Задушница.

***
*/Бургас./*
От 10.00 до 18.00 часа в Експозиционен център „Флора" ще бъде представена жива изложба с над 250 канарчета.

***
*/Бургас./*
От 11.30 часа пред Военен клуб - Бургас ще се проведат ритуал по откриване на паметна плоча с имената на загиналите от 24-ти Черноморски пехотен полк и военен ритуал - панихида и полагане на венци и цветя по случай Архангелова (мъжка) задушница.

***
*/Бургас./*
В кв. „Крайморие" ще бъде изложен реликварий в храм „Св. Пимен Зографски".

***
*/Варна./*
От 10.00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна ще се състои тържествената промоция на Випуск 2018 на Факултета по обществено
здравеопазване към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" -
Варна.

***
*/Варна./*
От 11.00 часа в района на Старите гробища пред паметника на загиналите
офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г. ще бъде отслужена
панихида за Архангелова Задушница.

***
*/Велинград./*
От 9.00 часа председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще открие седмата политическа академия на Жени ГЕРБ „Национално управление и сигурност.

***
*/Велико Търново. /*
От 10.00 часа в Парк „Дружба" ще се проведат Масови безплатни тренировки
- Есен 2018.

***
*/Велико Търново. /*
От 11.00 часа в читалище „Искра" във Велико Търново, ще гостува представлението на Държавен куклен театър - Търговище „Рисувани приказки с бате Ицо".

***
*/Велико Търново./*
От 11.00 часа в района на Старите гробища пред „Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г." военните моряци ще почетат паметта на загиналите за свободата на България - ще бъде отслужена панихида и ще бъдат поднесени венци и цветя.

***
*/Велико Търново. /*
От 18.00 часа в голяма зала на Община Велико ще се състои концерт, организиран от Читалище „Седми юли".

***
*/Видин./*
От 16.00 часа в сградата на Епиграфския център ще се проведе пресконференция по повод ралиспринт "Вида 2018". От 17.00 часа заместник-кметът Венци Пасков ще даде старт на ралито пред крепостта "Баба Вида".

***
*/Враца./*
От 10.30 часа в куклена зала на ДКТ ще се играе постановката „Мечо Пух".

***
*/Добрич./*
От 09.00 часа на Военно гробище музей ще се проведе Ден на отворените врати по повод Архангелова задушница. През целия ден в града ще бъдат поднасяни цветя на войнишките паметници и паметни плочи.

***
*/Пловдив./*
От 11.00 до 17.00 часа в хотел „Рамада Тримонциум" ще се проведе изложението „ExpoMedics".

***
*/Пловдив./*
В 11.00 часа Централния гробищен парк пред паметника на опълченците ще бъде отслужена панихида по повод Архангелова Задушница.

***
*/Пловдив./*
В 17.00 часа в Музея на съединението ще бъде представена стихосбирката „Дихание" на Веселина Здравчева. С представянето на стихосбирката Здравчева ще отпразнува 80-та годишнина.

***
*/Плевен./*
В 11.00 часа пред паметника на загиналите от Четвърти пехотен полк в Сръбско-българската война 1885 г. ще бъде отслужена Заупокойната молитва.

***
*/Стара Загора./*
От 10.00 часа в къща музей „Гео Милев" ще се проведе национален младежки
конкурс за поезия „Веселин Ханчев" - тридесет и пето издание.

***
*/Хитрино/Шумен. /*
Ще се проведе изнесено заседание по делото „Хитрино" на мястото на влаковата катастрофа от декември 2016 година. /очаква се да е около обяд 12-13 часа/

***
*/Ямбол./*
От 10.45 часа пред параклиса в гробищния парк в града ще започне заупокойна молитва.

***
*/Шумен. /*
От 14.00 часа в зара 2 на Областна администрация Шумен е насрочено заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК в област Шумен.