KIA вгражда слънчеви панели в автомобилите си
Секция: Автомобили
03 Ноември 2018 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
KIA вгражда слънчеви панели в автомобилите си

/КРОСС/ Южнокорейският автомобилен производител KIA Motors обяви, че планира да внедри технология за зареждане със слънчеви панели на избрани свои модели. Панелите ще бъдат интегрирани в покрива или в предния капак на автомобила и ще подпомагат двигателя с вътрешно горене, хибридната система или батериите на електромобила с допълнителна електрическа енергия. Целта е да се намали разходът на гориво и да се увеличи пробегът.

Соларните панели ще зареждат батериите на екологични електрически и хибридни автомобили и ще подпомагат автомобилите на двигател с вътрешно горене. Това ще спомогне за подобряване на горивната ефективност и за редуциране на въглеродните емисии.

KIA е разработила три вида системи за зареждане от соларни покриви. Първият вид е за хибриди, като технологията включва полупрозрачни покриви за автомобили, задвижвани от ДВГ. Тази система може да зарежда батерията от 30% до 60% от капацитета й през деня в зависимост от метеорологичните условия.

Вторият вод система е с полупрозрачен соларен покрив. Тя ще се използва за автомобилите на ДВГ за първи път в света. Полупрозрачните панели могат да бъдат интегрирани в панорамен покрив, който позволява светлината да влиза в купето, като същевременно се зарежда двигателят на автомобила.

Системата от трето поколение в момента се намира в период на тестване. Тя е проектирана за имплементиране в покрива и предния капак на електрическите автомобили с акумулаторна батерия, за да бъде генерирано максимално голямо количество енергия за отдаване, пише automedia.

"Соларният покрив е първата технология за генериране на енергия, която позволява на автомобилите да започнат да я произвеждат, не да я консумират пасивно. Технологията ще помогне на собствениците на автомобили да се превърнат от енергийни консуматори в производители на енергия", коментира Йонг-Джил Парк, изпълнителен вицепрезидент на отдел"Инжинеринг и диьзайн" на Hyundai Motor Group.