Издъхна и втората жена, премазана на тротоар в Карнобат тази сутрин
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Ноември 2018 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Издъхна  и втората жена, премазана на тротоар в Карнобат тази сутрин

/КРОСС/ 84-годишната Каля от Карнобат, която бе премазана от 18-годишен шофьор на тротоар в Карнобат е издъхнала в болницата. Възрастната жена е починала малко преди 15 часа днес.

Каля бе блъсната от "Мерцедес"-а, управляван от Алекс Димов и получи множество травми от удара, включително и черепно-мозъчни, което направи състоянието й несъвместимо с живота. Лекари от УМБАЛ Бургас дълго време се бореха, за да я спасят, но травмите бяха прекалено тежки.

Трагичният инцидент се разигра около 8 ч. тази сутрин, на карнобатската улица "Петър Берон" 33. 18-годишният Алекс Димов от ромската махала премаза 70-годишната Ганка Николова, която издъхна на място и съсдеката й Каля на 84 г.
По данни на разследващи неопитният шофьор, който имал само месец стаж зад волана, изтървал управлението над колата, след като тя преминала през бабуна. Най-вероятно водачът е карал с превишена скорост.

Двете жертви на катастрофата отивали на гробищата, за да почетат мъртвите си роднини. И Ганка и Каля имали починали синове, затова рано сутринта се приготвили и тръгнали. На Каля синът й починал само преди шест месеца. В болницата днес бяха другия й син и двете и снахи. Кървавата катастрофа станала на около километър преди Гробищния парк.

Очаква се обвинението срещу Алекс Димов да бъде квалифицирано като по-тежко. Пробата на Димов за алкохол е отрицателна. Очакват се резултатите от пробата за наркотици, които трябва да излязат до 24 часа. Прокуратурата най-вероятно ще поиска постоянно задържане под стража на неопитния шофьор.

Снимка: Булфото