Чистотата на въздуха ще се дискутира по време на Годишната конференция SMART CITY 2018
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Ноември 2018 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чистотата на въздуха ще се дискутира по време на Годишната конференция SMART CITY 2018

/КРОСС/ Във все по-дигитализиращия се свят, в който всичко около нас става все по-умно, да се вгледаме в умните градове - SMART CITY 2018 е на 6 ноември в Дома на Европа от 14 часа.

Конференцията организирана от b2b Media ще представи иновативни решения, интелигентна икономика, интернет на нещата, интелигентни сгради, градско планиране и управление на съоръженията, България се подготвя за интелигентни концепции. Визия за местното управление и предстоящи проекти, устойчива мобилност, градско планиране и startup проекти.

Една от основните дискусии ще е свързана с чистотата на въздуха в София, а и в останалите големи градове, начините за измерване и за манипулиране на данните, както и мерките, които могат да се предприемат, благодарение на новите технологии.

Как “Интернет на нещата” подпомага развитието на концепцията за умните градове, кои сгради могат да бъдат наречени смарт и защо управлението на отпадъците има важна роля в тази стратегия.

Сред дискутиращите основните теми ще чуем председателят на Българската фасилити мениджмънт асоциация Иван Велков, председателят на УС на Камарата на архитектите в България арх Борислав Игнатов, експерти като Тодор Анастасов от института за транспортни проучвания и Марина Стефанова от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Презентации на тема: Съвременните технологии влизат в услуга на ВиК операторите в умния град ще представят Красимир Кръстев, Старши мениджър „Контролен център“ на "Софийска вода" и Петко Петков, Мениджър „Проекти“, Глобъл Систем Солюшънс.

Христо Алексиев ще представи Умните детски площадки, а Стефан Малиновски, ръководител отдел "Интелигенти системи" в Телелинк ще презентира на тема: In the name of Smart Cities.

Интернет на нещата в концепцията за умните градове ще представи Михаил-Ернесто Михайлов, Специалист IoT в издраждане на Smart City решения.

Сред официалните гости на форума са Лъчезар Борисов, зам. министър на икономиката и Улрике Щрака, търговски съветник в посолството на Австрия в София. Видео обръщение към участниците ще направи българският еврокомисар Мария Габриел, в чийто ресор попадат "Цифровата икономика и общество”.

Събитието е с безплатен вход и задължителна регистрация на сайта:

http://conference.b2bmedia.bg