Григор Димитров се срина с 9 места в ранглистата
Секция: СПОРТ
05 Ноември 2018 09:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров се срина с 9 места в ранглистата

/КРОСС/ Григор Димитров записа очакван срив от 9 места в световната ранглиста. Подреждането бе обновено днес (5 ноември), а българинът изпадна от топ 10 и вече е 19-ти в света.

Сезонът за родения в Хасково тенисист приключи, след като загуби мача си от третия кръг в Париж от Марин Чилич. Така той няма да може да защитава точките си от финалния турнир на АТР в Лондон. Причината е, че за надпреварата се класират шестимата тенисисти, спечелили най-много точки през сезона. В тази класация Димитров също е 19-ти.

След като през 2017 г. той постигна огромен скок в световното подреждане, след като триумфира на финала в Лондон, тази година Григор се представи колебливо. Той започна годината като 3-ти, а я завършва като 19-ти в света. На толкова ниска позиция в класирането той бе за последно на 3 октомври 2016 г., когато беше 20-ти.

През 2018 г. българинът не спечели титла, постигна 24 победи и регистрира 19 загуби.

На върха на класирането разместването също е факт. След като Рафаел Надал поведе през юни, днес той отстъпва мястото си на Новак Джокович. Сърбинът, който триумфира на Уимбълдъл и Откритото първенство на САЩ, се завръща като номер 1 за първи път от октомври 2016 г., като през това време лекува контузии, преживя спад във формата си и изпадна до 22-ро място в световната ранглиста.

Надал е втори, следван от Федерер, Дел Потро, Александър Зверев и Кевин Андерсън. Тези тенисисти ще играят и във финалния турнир на АТР, който започва на 11 ноември.