Предстоящи събития в страната за 6 ноември
Секция: Предстоящи събития
06 Ноември 2018 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 6 ноември

/КРОСС/ София.
От 11.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи националния флаг на участниците в 27-ата българска Антарктическа експедиция.
От 14.30 часа на „Дондуков“ 2 президентът Радев ще удостои изтъкнати българи с държавни отличия.

***
София.
От 11.00 часа в Националния археологически институт с музей (НАИМ) при БАН главен инспектор Ангел Папалезов, началник на сектор „Културно-исторически ценности" в ГДНП, и главен инспектор Емил Александров, началник на сектор „Трафик на културно-исторически ценности" в ГДБОП, ще дадат подробности за спасените от иманярство и нелегален трафик експонати.
От 18.00 часа в НАИМ вицепрезидентът Илияна Йотова ще отправи приветствие по повод официалното откриване на изложбата „Спасени съкровища на България“. На събитието ще присъства и вътрешния министър Младен Маринов.

***
София.
От 13.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание, на което ще бъдат гласувани проектобюджетите на ДОО и НЗОК.

***
София.
От 09.00 часа в хотел Шератон ще се проведе Петата годишна здравна конференция на "Капитал" - "Иновации и добри практики в здравния сектор".

***
София.
От 09.15 часа в хотел „Хилтън“ зам.-министър Деница Николова ще открие заседание на Комитета за наблюдение на Програмата за международно сътрудничество ИНТЕРАКТ.

***
с.Черни Вит/Тетевен.
В 14.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде в основно училище „Георги Бенковски“ в село Черни Вит, в което се изучават разширено народни инструменти и народно пеене. В 15.20 часа министър Вълчев ще присъства на откриване на обновената със средства по ОП „Региони в растеж“ сграда на Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в Тетевен.

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9.30 часа 8 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура“ депутати от ПГ на „БСП за България" ще внесат искане до Агенцията.

***
София.
От 10.00 часа в София Хотел Балкан, зала „Средец“, ще се проведе форум-дискусия „Заедно за по-безопасни пътища“ за пътна безопасност, организиран от Съюза на българските автомобилисти (СБА).

***
София.
От 10.00 часа 16 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Емил М., Мартин Д. и Калоян Б., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа Национален пресклуб на БТА Експертен клуб за икономика и политика (ЕКИП) ще представи доклада "Градоустройствена политика в София".

***
София.
От 11.00 часа 18 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай П., Виктор И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в галерия „Кредо Бонум“ (ул.„ Славянска“ №2) ще се проведе пресконференция на Конкурса за нова пиеса на Нов български университет.

***
София.
От 11.00 часа в Cosmos coworking camp (ул. „Ангел Кънчев 3“) в София ще се проведе семинар за журналисти на тема „Да сведем до 0 астматичните пристъпи“.

***
София.
От 12.30 часа 11 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Вл., чл. 65 НПК – молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.30 часа 11 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андрей З., Костадин Г. и Николай Н., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андрей З., Костадин Г. и Николай Н., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Даниел Н., Велизар Г., Георги И. и др. обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа Софийският градски съд ще проведе заседание срещу Булмаркет и БДЖ (eдно от делата за трагедията в Хитрино).

***
София.
От 13.30 часа 8 състава на Софийския градски съд ще проведе заседание срещу Десислава Д. (пране на пари).

***
София.
От 14.00 часа Национален пресклуб на БТА Българското дерматологично дружество ще представи Десета юбилейна кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания /12 – 14 ноември 2018 г./

***
София.
От 14.00 часа в Дома на Европа за трета година бизнес събитие събира утвърдени специалисти и млади преприемачи с иновативни решения за градската среда, сградите и домовете.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1, общинският съветник от БСП Альоша Даков ще има приемен ден.

***
София.
От 17.00 часа във фоайето на централната сграда на БАН ще бъде открита Изложбата „Европейско културно наследство“.

***
София.
От 18.30 часа в Smartfablab на бул. „Христо Смирненски“ 1, в страничния двор на Университета за архитектура, строителство и градоустройство, експерти на коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ продължават информационната кампания в защита на Национален парк Пирин.

***
София.
От 19.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет, Северно крило на Ректората, ет. 2, ще се състои премиерата на книгата „Да мислиш двайсети век” от Тони Джъд.

***
Бургас.
От 11.00 часа в двора на ПМГ „Акад.Н.Обрешков” ще се проведе Ден на отворените врати по повод професионалния празник на Служба „Военна полиция”.

***
Бургас.
От 11.30 часа в кафето на Община Бургас (партер) „Обществен дарителски фонд – област Бургас” ще проведе пресконференция, на която ще представи дейностите по реализацията на проект „Доброволчеството като метод за личностно развитие“ по договор № 25-00-48/17.09.2018г. към Министерството на младежта и спорта.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в заседателната зала на ОД на МВР - Велико Търново ще се проведе месечният брифинг за престъпленията и нарушенията, регистрирани на територията на областта през месец октомври.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в аулата на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще започне церемония по случай 55-годишнина на висшето учебно заведение.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на организаторите на протеста срещу картела на горивата във Велико Търново. Ще бъдат представени събраните до момента подписи, исканията, както и сигналите, изпратени до институциите. Ще бъдат оповестени и следващите действия на протестиращите.

***
Велико Търново./ с. Самоводене.
От 18.30 часа Читалище „Извор– 1873“ село Самоводене ще се състои концерт на женски хор „Родна земя“ „Песен мила, песен родна“.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата „Вие сте тук“ на автора Петър Пунчев.

***
Враца.
От 14.00 часа в ОДМВР – Враца ст. комисар Янко Янков ще даде редовен месечен брифинг.

***
Добрич.
От 11.30 и 12.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще се състоят куклени спектакли „Пинокио“.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“, Централно фоайе, ще се състои Награждаване на участниците в Национален конкурс за рисунка, колаж и компютърна рисунка „В света на Дора Габе“.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център, Концертна зала, ще се състои спектакълът „Антихрист“ по Емилиян Станев.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложба с фотографии на Иван Пенков.

***
Копривщица.
От 13.00 часа в Училище музей "Св.св. Кирил и Методий" ще се проведе Ден на Унгария в Копривщица.

***
Перник.
От 12.00 часа в ЦПЛР – ОДК – Перник Център за кариерно ориентиране към Обединен детски комплекс – Перник ще проведе първия по рода си форум „Висше образование – да успееш в България”.

***
Пирдоп.
От 11.00 часа в завода до Пирдоп "Аурубис" ще се проведе националното честване на Деня на металурга.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Зала 1 в Апелативен съд ще се гледа делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура и жалби на близки на пострадалия срещу присъдата на подсъдим с инициали Й.И. от 3 години лишаване от свобода. Подсъдимият е обвинен в това, че на 14.09.2014 г. в село Йоаким Груево е причинил по непредпазливост смъртта на 25-годишния В.В. вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

***
Пловдив.
От 12.30 часа в Дирекция „Социално подпомагане“ за Район „Централен“ и Район „Западен“ на бул. „Шести септември“ № 77А ще започне раздаването на храната по проект за подпомагане на бездомни лица – мобилна трапезария за 20 бездомни лица.

***
Пловдив.
От 16.00 часа във фоайе „Изкуствотека“ на Народната библиотека „Иван Вазов“ ще бъде открита изложбата „Целият този балет“.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“ ще бъде открита Колективна изложба с творби на български и италиански художници.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив кметът на район „Централен“ Георги Стаменов ще отчете дейността си през 2018 година пред обществеността.

***
Русе.
В града ще се проведе Vто заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество.

***
Русе.
От 9.00 часа ще се проведе Десетият фестивал на хора с увреждания „Светът е за всички – 2018 г.”, съфинансиран от Община Русе.

***
Смолян.
От 14.00 часа в ОДМВР – Смолян ще проведе откриването на „Детска полицейска академия“.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Драматичен театър ще се проведе „Пинокио“ по Карло Колоди, драматизация - Рада Москова, постановка - проф. Андрей Аврамов.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Куклен театър ще бъде представена театралната постановка от Алдо Бенеди по повод световния ден на слепите хора „Червени рози“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се състои „Сватбата на Фигаро“ по Бомарше
постановка - Мартин Киселов.

***
Троян.
От 09.00 часа в Троянската света обител „Успение Богородично“ ще бъде отслужена Архиерейска заупокойна св. Литургия по повод 6 години от кончината на Българския патриарх Максим.

***
Шумен.
В 12.47 часа на жп гара Шумен ще пристигне влак 2601 с подвижната приемна на омбудсмана Мая Манолова.

***
Шумен.
От 17.00 часа в НЧ „Напредък“ ще бъде открита изложба фотографии на Иван Иванов.