Лавров говори за вредата, която се нанася на ЕС от санкциите срещу Русия
Секция: Русия
06 Ноември 2018 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров говори за вредата, която се нанася на ЕС от санкциите срещу Русия

/КРОСС/Според някои оценки Евросъюзът вече е загубил повече от 100 млрд. евро от санкциите, наложени срещу Русия, информира руският „Известия". Това изявление е направил министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, съобщава Фокус.

В интервю за испанския El Pais руският първи дипломат е пояснил, че се споменават различни суми, изгубени от ЕС, но у всички остава едно и също усещане - антируските санкции нанасят щети и на самите европейски държави.

На 4 ноември германските медии съобщават, че икономиката и бизнесът на страната търпи огромни загуби заради антируските санкции, налагани от Запада, и става очевидно, че още дълго време ще трябва да се бори с последствията от ограниченията срещу Русия.

Западните страни предприеха тези мерки през 2014 година заради присъединяването на Крим и ситуацията в Украйна. Москва твърдеше, че полуостровът е влязъл в състава на Руската федерация в резултат от народен референдум и предприе ответни огледални мерки.

На 3 октомври президентът на Руската федерация Владимир Путин предложи на всички, които желаят, незабавно да прекратят всички санкции срещу Русия.