Предстоящи събития в страната за 7 ноември
Секция: Предстоящи събития
07 Ноември 2018 07:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 7 ноември

/КРОСС/ София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа в зала 6 на НДК вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Първи конгрес по трудова медицина и експертиза на работоспособността с международна конференция по проекта „ЕПСИЛОН".

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.00 часа в „Гранд Хотел София" ще се проведе 11-ата Научна конференция „Науката - от възможност към действие".

***
София.
От 09.30 часа в зала „Средец" в София Хотел Балкан", Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира Българо- азербайджанския бизнес форум с провеждане на двустранни срещи. Форумът ще бъде открит от съпредседателите на междуправителствената комисия Теменужка Петкова, министър на енергетиката на Република България и Инам Керимов, министър на селското стопанство на Република Азербайджан. Участие в официалната част ще вземат представители на българските институции, ангажирани с
насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

***
София.
От 11.00 часа в конферентната зала на БСК (ул. „Алабин" 16-20) ще бъдат представени резултатите от две изследвания, проведени в рамките на Проект № BG05SFOP001-3.003-0028-C01 „Повишаване на доверието на обществото в съдебната система чрез оценка и анализ на съдебната реформа", финансиран от Европейския съюз и Оперативна програма „Добро управление", изпълняван от Центъра за законодателни оценки и законодателни инициативи .

***
София.
От 11.00 часа в централата на АБВ ръководството на партията ще даде пресконференция, на която ще бъдат обсъдени заплахите за България от разваляне на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие.

***
София.
От 12.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в заседание на Координационното звено по Механизма за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. След заседанието в 13.00 часа се предвижда брифинг.

***
София.
От 12.30 часа в хотел „Интер Континентал" Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира дискусия за обсъждане на предлаганите промени в Закона за регионалното развитие. В събитието ще вземе участие зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова.

***
София.
От 7 до 10 октомври в Интер Експо Център ще се проведат изложения, посветени на новостите и развитието на хранително вкусовия сектор. Официалното откриване ще се състои в централното фоайе от 14.00 часа. Очаква се участие да вземе и министърът на земеделието,
храните и горите Румен Порожанов.

***
София.
От 14.30 часа в зала 134 в сградата на парламента на пл. „Кн. Александър І" 1 председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще представи на заседание на Комисията по правни въпроси мотивите на законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, свързан с предоставяне на всеобхватна и широка защита на жените и децата - жертви на домашно насилие и всички форми на агресия срещу тях.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе среща-дискусия, свързана с проблемите, породени от т.нар. фалшиви новини. Форумът се организира от ВМРО.

***
София.
От 17.30 часа в сградата на Австрийското посолство в България ще бъде отбелязана 10-годишнината на фондация ,,Конкордия България".

***
София.
От 18.00 часа в залата на ГС на БСП- София, на ул. „Леге" 10, ет. 1, Литературен салон „Леге 10" организира възпоменателна вечер за акад. Стефан Младенов на тема „Науката в полза на икономиката".

***
Бургас.
От 11.00 часа пред сградата на ОДМВР - Бургас, разположена на ул. „Христо Ботев" № 46, ще се проведе официална церемония за отбелязване на професионалния празник на полицейските служители. От 14.00 часа в двора на училище „П.К.Яворов" в к-с „Лазур" ще се проведа демонстрационни действия на служителите от „Специализираните полицейски сили".

***
Варна.
От 17.00 часа пред пред „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година", до сградата на Община Варна ще се състои военен ритуал за полагане на венци и цветя, отслужване на заупокойна молитва и изпълнение на шоу-спектакъл от представителен блок от курсанти по повод 140 години от създаването на Българската земска война и 133 години от победата при Сливница през Сръбско-българската война 1885 година.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа пред паметника „Майка България" ще се проведе трети протест с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

***
Кюстендил.
От 11.30 часа в сградата на Синдикат на българските учители ще се проведе семинар „Дай път на живота".

***
Самоков.
От 14.30 часа министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще открие обновената сграда на РУ-Самоков.

***
Сливен.
От 11.00 часа в конферентна зала в хотел „Парк централ" ще се състои среща-дискусия за икономическото състояние на региона , ще бъдат представени резултати от проведената от БТПП анкета сред фирмите от региона за проучване на мнението им и за набиране на предложения по въпроси от икономически, обществен и социален характер, които възпрепятстват нормалната им работа и чиетъо отстраняване е важно за дейността им. Ще участват председателят на БТПП -Цветан Симеонов, председателят на Сливенска търговско-промишлена палата - Кольо Колев, Oбластният управител -Чавдар Божурски и представители на медиите.

***
Смолян.
От 10.00 часа в ОДМВР-Смолян ще се проведе брифинг, на който ще бъде предоставена информация за състоянието на престъпността и резултатите от работата на ОДМВР-Смолян от началото на годината.

***
Шумен.
В 10.30 часа в залата на РУ- Шумен, директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим и административният ръководител на ОП - Шумен и окръжен прокурор Маргарита Георгиева ще ви предоставят информация за разкрити наркооранжерии.