Четвъртокласници от началните училища гостуваха на полицейските служители в Шумен
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Ноември 2018 14:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четвъртокласници от началните училища гостуваха на полицейските служители в Шумен

/КРОСС/ Четвъртокласници от началните училища „Илия Р. Блъсков“ и „Княз Борис І“ гостуваха на полицейските служители в навечерието на професионалния им празник. Инициативата е на Центъра за подкрепа за личностно развитие- ОДК Шумен. В полицейското управление в Шумен учениците бяха посрещнати от инсп.

Ирина Панова от Детска педагогическа стая. Инсп. Панова и гл. инспектор Галин Божилов запознаха учениците със структурните звена в областната дирекция.

                         

Показани им бяха отличителните знаци и помощните средства на униформените- белезници, пистолет, автомат, щит, шлем, щурмова палка. Ст.експерт Красимир Крумов от НТЛ ги запозна с науката за изследване на отпечатъци- дактилоскопия. Учениците имаха възможността да видят как се свалят и изземват отпечатъци от различни места. Разгледаха оперативната дежурна част в момент, в който чрез телефон 112 е получен сигнал за настъпил пътен инцидент.

Произшествието било само с материални щети, но водачите имали спор за вина, поради което на място за решаване на спора бил насочен полицейски екип. Четвъртокласниците разгледаха отблизо полицейски автомобил, помещенията за задържане  и стаята за разпознаване.