Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
08 Ноември 2018 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ Собствениците на стари коли ще плащат по-висок данък от догодина. Това гласува окончателно парламентът, който одобри новата формула за изчисляване на налога, пише “Сега“.

Водачите с рисково поведение на пътя ще плащат застраховка Гражданска отговорност с до 400% надценка, а спазващите правилата ще ползват отстъпка до една четвърт от сумата. Това предвижда проектонаредба на Комисията за финансов надзор. Според предлаганата система шофьорите и автомобилите ще се разпределят в 20 класа, като базовият клас отговаря на стандартната цена на застраховката, отбелязва “Дума“.

Клас, който оценява риска ще получава не само шофьорът, но и автомобилът. Ако той е бил продаден, но е бил собственост на недисциплиниран водач, новият собственик ще трябва да плати по-скъпа полица, дори самият той да е без нарушения, обяснява “24 Часа“.

Очакванията на потребителите за покачване на инфлацията се запазват и през следващите 12 месеца, а икономическата ситуацията в страната се оценява от голяма част от тях като неблагоприятна за спестяване. За безработицата в страната прогнозите са, че ще има известно съкращаване на персонал, пише вестник “Земя“, като цитира данни на националната статистика.

Всяка седмица в страната се появяват по трима нови милионери. В края на септември броят на депозитите на граждани със суми над 1 милион лева е 862, което е нов рекорд, информира “Труд“ като се позовава на данни на БНБ.