Два случая на грабеж над пенсионери в Пазарджишко
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2018 15:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Два случая на грабеж над пенсионери в Пазарджишко

/КРОСС/ Два случая на нападение над възрастни хора след взимане на пенсия са регистрирани в Пазарджишко.

Снощи въоръжен с нож мъж е нахлул през незаключена врата в дома на 77-годишен мъж от Огняново. Заплашил да го заколи и настоявал възрастният човек да му даде наличните си пари. Междувременно неканеният гост преровил най-различни места в стаите, но като не открил наскоро взетата пенсия на стопанина, взел радиоприемника му и избягал.

Мъжът е заловен по-късно от полицията. Установено е, че е на 29 години, от същото село, криминално проявен. В обитаван от него имот е открита откраднатата вещ, иззети са и биологични следи уличаващи го като извършител.

Днес 85-годишна жена също е била нападната село Алеко Константиново. След като взела пенсията си и излязла от пощенския клон, на съседна улица била пресрещната от млад мъж. Той успял да измъкне чантата от ръцете ѝ, в която имало документи и току що теглените пари. По случая е задържан 18-годишен извършител от същото село и 19-годишния му съучастник.

Работата и по двата случая продължава в рамките на образуваните полицейски производства и под наблюдението на прокуратурата.

Двама мъже ѝ задигнали чантата с пенсията. Полицията в Пазарджик е заловила крадците час по-късно.