Зам.-министър Валентин Йовев откри симпозиум за професионалните практики в геодезията
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2018 17:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Валентин Йовев откри симпозиум за  професионалните практики в геодезията

/КРОСС/ „Обучението и усъвършенстването ни не приключва със завършване на университета, а продължава през целия ни професионален и жизнен път. Дълбоко мое убеждение е, че всеки от нас трябва да е образец на занаята в очите на обществеността, за да може да ни уважава и почита подобаващо“. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев при откриването на 27-я Международен симпозиум на тема „Съвременните технологии, образованието и професионалната практика в геодезията и свързаните с нея области“, организирана от Съюза на геодезистите и земеустроителите в България.

По време на срещата инж. Йовев обърна внимание, че отговорността, която професионалистите от този бранш имат, е огромна, не само по отношение на качеството на работата, но и на професионалния морал. Той отбеляза, че форумът е гаранция за усъвършенстване на знанията и споделянето на най-добрите практики в областта на геодезията, картографията, фотограметрията, глобалните навигационни системи, дистанционните изследвания, кадастъра и инвестиционните проекти. Събитието е доказателство, че професията се развива успешно и е прекрасен пример за младите бъдещи колеги в бранша, каза още той. 

Регионалният заместник-министър пожела успешна работа на участниците и изрази увереност, че те ще бъдат удовлетворени от споделения по време на симпозиума опит.