До неделя ще приключи обновяването на маркировката на път II-16 Елисейна - Своге - Нови Искър
Секция: Автомобили
09 Ноември 2018 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До неделя ще приключи обновяването на маркировката на път II-16 Елисейна - Своге - Нови Искър

/КРОСС/ До неделя се предвижда да завърши обновяването на хоризонталната маркировката на път II-16 Елисейна - Своге - Нови Искър. Подновена е осевата линия в участъка между Своге и Нови Искър, а днес и утре ще се полагат крайните ленти.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация. За подобряване видимостта на шофьорите и повишаване безопасността на движение е премахната крайпътната растителност в участъка от пътя между Своге и Нови Искър, а в момента се отстраняват и храстите в отсечката между Елисейна и Своге. Извършваните дейности са част от мерките, които АПИ предприема за подготовката на пътната мрежа за зимата.

                     

Подменени са и увредените ограничителни системи по второкласния път. Не е сменена единствено мантинелата в района на пътния инцидент край Своге.

Според Правилника за прилагане на Закона за пътищата - чл. 48, т. 1, буква „б“, в урбанизираните територии за населените места до 100 000 души, каквато е и община Своге, Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря за поддържането на платното за движение - т. е. от бордюр до бордюр. Отговорност на конкретната община са тротоарите, подземните съоръжения, велосипедните алеи, паркингите, пешеходните подлези, осветлението и крайпътното озеленяване извън платното за движение на републиканските пътища в населените места.