Предстоящи събития в страната за 10 ноември
Секция: Предстоящи събития
10 Ноември 2018 07:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 10 ноември

/КРОСС/ ***
*/София./*
От 10.00 часа в зала „Джон Атанасов" на София Тех парк ще се проведе форум „Кариера с кауза" 2018 .

***
*/София./*
От 10.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел София председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще открие научната конференция „Проекции на комунистическия тоталитаризъм в България в периода 1944-1989 г.".

***
*/София./*
От 10.00 часа в зала 10 на НДК ще се проведе национална кръгла маса на младежките организации на тема „Ако днес е краят на прехода, какви са приоритетите на България за следващите 20 години?".

***
*/София./*
От 11.00 часа на територията на парк „Възраждане" доброволци - служители на ЧЕЗ и жители на Район „Възраждане", ще засадят 64 иглолистни и широколистни дървета.

***
*/София./*
От 11.00 часа в Детския център на Столична библиотека ще се проведе събитие по повод Седмицата на бащата. Темата тази година е „Истински chef" . Всички деца със своите бащи, дядовци, вуйчовци и други могат да споделят за своите хранителни навици, да сготвят нещо вкусно и здравословно заедно и да го донесат в Детския център. Жури ще определи най-вкусното ястие.

***
*/София./*
От 11.45 часа в зала „Мадара" в хотел „Маринела" ще се проведе пресконференция по повод провеждането на ХХVII Конвент на Велик Приорат България.

***
*/София./*
От 14.00 до 16.00 часа пред входа на Интер Експо Център „Български вегански съюз" организира кървав протест против Международното специализирано изложение МЕСОМАНИЯ.

***
*/Бургас. /*
От 17.30 часа в зала „Младост" ще се играе баскетболен мач между „Нефтохимик 2010" и пернишкия „Миньор".

***
*/Благоевград./*
От 19.00 часа в Спортна зала „Скаптопара" танцови състави от цяла България ще представят българския фолклор пред жителите и гостите на Благоевград.

***
*/Бургас /*
От 16.30 часа в Парк „Арена ОЗК" - Бургас, в ж.к. „Славейков" ще бъде даден старт на плувния турнир Burgas Swimming open`2018.

***
*/Варна./*
От 10.00 часа във Фестивален и конгресен център ще се състои тържествена церемония по дипломиране на лекарите от Випуск 2018 на МУ-Варна. Тази година ще се дипломират 155 млади лекари от 11 държави.

***
*/Варна./*
От 13.00 часа на паркинга на търговския обект на ул. "Атанас Москов" 2 ще започне протест срещу високите цени на горивата, като в 13.30 часа шествието ще потегли към сградата на Община Варна. Автошествието ще премине по булевардите "Владислав Варненчик" и "Мария Луиза", допълни Николай Неделчев. Пред сградата на Общината в 14.30 часа ще започне протестен митинг, а шествието на автомобилите ще продължи по булевардите в града.

***
*/Велико Търново. /*
От 10.00 часа в Парк „Дружба"ще се проведат Масови безплатни тренировки - Есен 2018.

***
*/Велико Търново. /*
От 10.00 часа в Парк „Картала" ще се проведе отворена тренировка по ориентиране.

***
*/Велико Търново. /*
От 11.00 часа в Читалище „Искра" Театър ВЕСЕЛ ще представи детски куклен
спектакъл „Жабокът цар".

***
*/Велико Търново./ с. Самоводене./*
От 18.30 часа в Читалище „Извор - 1873", Самоводене ще се състои заключителна вечер „По стъпките на 145-годишното читалище „Извор" в с.Самоводене".

***
*/Драгоман./*
Драгоман, ще отбележи 133-та годишнина от Сръбско-българската война и Битката при Драгоман, която е част от войната. В 10.00 часа със сборен пункт табелата „Добре Дошли в община Драгоман" участниците в събитието, ще се отправят пеша към паметната плоча на Боян Ботев - най малкия брат на Христо Ботев на рида Три уши. От 10.20 ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на върха на историческият рид, който е в непосредствена близост до международния път за Калотина. В поднасянето на цветя и отдаването на почит, ще вземат участие и хора от Национално дружество
„Традиция". От 11.30 часа в Туристически информационен център Драгоман,
ще се проведе лекция-беседа от доцент от МНИ - Македонски научен институт.

***
*/Казанлък./*
От 10.00 часа в зала „Багира" ще се състои VIII Национален открит турнир за спортни танци.

***
*/Кърджали./*
От 10.45 часа в Дома на културата ще се проведе петият фолклорен фестивал на любителските клубове по танци „ПЕРПЕРА 2018".

***
*/Кюстендил. /*
От 09.00 часа в черквата „Свети Великомъченик Мина" Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп ще оглави архиерейска света Литургия.

***
*/Кюстендил. /*
От 09.00 часа в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Никола Василиев" специалисти от столичната спешна университетска болница "Пирогов" ще преглеждат деца. Профилактичните прегледи ще бъдат извършени в рамките на кампанията Национална програма „Детско здраве-Пирогов".

***
*/Петрич. /*
От 08.30 часа ще започва Международния турнир по борба за деца, момчета и момичета „Серафим Бързаков".

***
*/Плевен./*
От 11.30 часа ПП „Движение България на гражданите" ще поднесе цветя пред
паметника „Независима България".

***
*/Пловдив./*
От 10.00 часа в парк „Моливчета" ще се проведе хайдушки празник.

***
*/Пловдив./*
От 11.00 часа на паркинга пред спортна зала „Чайка" на бул. „Копривщица" жителите и гостите на града ще имат възможност да се запознаят с уменията на служители от сектор „Специализирани полицейски сили" към областната дирекция на МВР.

***
*/Стара Загора/ с. Преславен./*
От 10.30 часа ще се състои празник на с. Преславен.

***
*/Стара Загора./*
От 11.00 часа в Къща музей „Гео Милев" ще гостува Милена Крумова с романа „Тюркоаз".

***
*/Стара Загора./*
От 11.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъде излъчен документален филм за Борис Христов - „С името на България".

***
*/Стара Загора/ с. Михайлово./*
От 11.00 часа ще се състои празник на с. Михайлово.

***
*/Стара Загора/ с. Пшеничево./*
От 12.00 часа ще се проведе празник на с. Пшеничево.

***
*/Стара Загора/ с. Козаревец./*
От 14.00 часа ще се проведе празник на с. Козаревец.

***
*/Стара Загора./*
От 14.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се проведе среща с редакционния екип и автори на „Списание 8".

***
*/Търговище./*
От 09.30 до 16.00 часа в Регионалния исторически музей ще могат да бъдат разгледани изложбите „Под лозницата", Лозата в битието на българина", „Техниката у дома през първата половина на XX век", „От първа ръка търговци, Стари търговски фамилии от гр. Търговище", „МРК „Хан Крум" - индустриалния първенец на Търговище", „Велик е нашият войник" и Възрожденска класна стая.