Захарова: Русия не губи информационната война
Секция: Русия
10 Ноември 2018 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Русия не губи информационната война

/КРОСС/ Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ожесточеното внимание на медиите в западните страни и претенциите към руските журналисти показват, че Русия не губи информационната война. Ожесточеното внимание по отношение на руските медии е голяма грешка, каза тя в интервю за телевизионния канал NTV, което беше излъчено в събота.
В отговор на въпроса дали Руската федерация губи информационната война, тя отбелязва: "Ако губехме, тогава щеше да е много по-различно - тогава нямаше скоростно да пренаписват вътрешните закони във Франция, Германия, Великобритания по отношение на изискванията към медиите, журналистика и т.н. Не биха призовавали собствениците и представители на световните медии и социални мрежи с изискването да блокират всичко, свързано с Русия, тогава нямаше да има претенции към нашите журналисти ".

"Нас дълго ни учеха, а ние взехме и се научихме и започнахме да го правим даже много по-добре", добави Захарова.

"В момента има объркване на Запад: какво да правим с тях? В социалните мрежи те могат да пишат свободно в цялата страна за нещата, които мислят, да публикуват снимки и т.н. Мигът на пълното объркване [в западните страни] дойде и оттам голямата им грешка във връзка с факта, че ние също разпространяваме информация ", - обобщи тя.