Мутафова: Нямам намерение да се оттегля от сцената
Секция: КУЛТУРА
10 Ноември 2018 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мутафова: Нямам намерение да се оттегля от сцената

/КРОСС/ Стоянка Мутафова отново на сцена. Пред NOVA тя каза, че няма намерение да си дава почивка и опроверга информациите от преди дни, че слиза от театралната сцена за кратка пауза. Следващият спектакъл “Госпожа Стихийно бедствие” е на 22 ноември в театър “Сълза и смях”.

"Имам една рана на крака, която много мъчно заздравява. Играла съм и болна, никога не съм се пазила. Нямам и намерение, но не бива да предизвиквам съдбата", каза великата актриса.
Тя беше категорична, че не е имало моменти, в които да иска да се оттегли. Изкуството никога не ѝ е омръзвало. "Никога не съм искала почивка от театъра, не ми омръзва. От дете обичах театъра и да правя театър", казва актрисата.

"Не е по-лесно да играеш комични роли, не смъкват авторитета на артиста", допълва тя. Да правиш комедия не е лесно, казва още актрисата и смята, че носи комедията у себе си.
 
Малко са комедийните артисти по света и у нас, казва още Мутафова. "Не обичам да ходя по магистрали, аз вървя по планински пътечки, по които шипката ме дере, и тогава правя роли. Ако тръгна по магистралите както повечето хора правят, не излиза нищо при мен", казва метафорично актрисата. В отговор на въпрос да се опише с една дума, Мутафова казва "Понякога сама се питам коя съм. Хората ще кажат. Аз знам само, че съм артистка, нищо друго".