Брутален побой над ученик от Семинарията
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Ноември 2018 16:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Брутален побой над ученик от Семинарията

/КРОСС/ Дванайсетокласник от Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски" бе брутално пребит в центъра на Ловеч. Момчето е удряно и ритано, основно в главата, с хладнокръвна жестокост от шестима тийнейджъри - някои от които са стари познайници на полицията, съобщи "24 часа".

След саморазправата семинаристът Росен Нечов е вкаран в болница в силен шок, а за нараняванията му е освидетелстван от съдебен лекар. Заключението в медицинското свидетелство е, че предните му два зъба са счупени, множество други са разклатени, има и синини по цялото тяло.

По думите на момчето, то с нищо не е предизвикало агресията към себе си. Разказва, че си дошъл от София и вечерта решили със сестра си да се разходят. Внася уточнение, че преди да продължи образованието си в Семинарията, имал съученичка, с която били в една компания. Понякога си пишели съвсем обикновени приятелски неща. Като разбрала във въпросната вечер, че Росен си е в Ловеч, тя предложила да се видят в градската градина. Момчето и сестра му отишли на уговореното място, но съученичката я нямало - вместо нея там били няколко момичета. Заедно тръгнали към новия храм "Св. св. Кирил и Методий".

"Когато наближихме, бяхме заобиколени от 6 момчета - четирима от тях познавам. Един от тях ме попита какво съм писал на бившата съученичка и аз започнах да му обяснявам", разказва Росен. Посегнал към телефона си, за да покаже и в този момент заваляли юмруци по лицето му.

Ученикът бил повален на земята и всички се включили в ритането основно по главата му. Росен припаднал, но това не спряло побойниците, които продължили с ритниците.

Момчето не разбира с какво е провокирало такова зверско отношение. Още по-болно му е, че това се случва пред храма, където е отслужил първата си литургия с отец Михаил.

Росен Начов е сред добрите ученици в Семинарията и получава стипендия за успех.