Какво време ни очаква през новата седмица?
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Ноември 2018 17:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какво време ни очаква през новата седмица?

/КРОСС/ През следващото денонощие над Източна България ще има значителна ниска облачност, която временно ще намалява в следобедните часове. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Над Западна България през нощта ще преобладава ясно, утре слънчево време, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, в отделни котловини - до минус 1 градус, по Черноморието - до 7 - 12 градуса. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

По Черноморието ще има разкъсана, често значителна облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 15-16 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
В планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите в Източна България. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса. В началото на следващата седмица значителна ниска облачност и намалена видимост ще има отново над Източна България, сутринта - и по поречието на Дунав; по Черноморието ще преръми.