Alibaba с $1 млрд. оборот за минута на 11.11
Секция: ИКОНОМИКА
11 Ноември 2018 08:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Alibaba с $1 млрд. оборот за минута на 11.11

/КРОСС/ Гигантът в онлайн търговията Alibaba започна силно разпродажбата си в Китай по случай 11.11 - „Денят на самотните сърца" и едновременно с това „Световен шопинг фестивал". Само за минута и 25 секунди компанията е генерирала оборот от 1 млрд. долара, пише CNN.

Обикновено 11.11 успява да надмине по продажби „Черния петък" и „Киберпонеделника" взети заедно. Сегашният „Ден на самотните сърца" обаче идва в момент, когато китайската икономика се забавя, в сектора с търговията на дребно има нови конкуренти, а търговската война между Пекин и Вашингтон продължава. Alibaba понижи своята прогноза за годишната си печалба с 6% по-рано този месец.

Business Insider посочва, че за по-малко от 10 минути китайската компания е изпреварила най-големия пазарен ден на Amazon през годината. За това време Alibaba е генерирала продажби на стойност над 4.68 млрд. долара. След 20 минути пък сумата е била 6.5 млрд. долара. През 2017 г. продажбите на Alibaba в "Деня на самотните сърца" надхвърлиха 25 млрд. долара.