Блокади и протести срещу бедността и скъпите горива
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Ноември 2018 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Блокади и протести срещу бедността и скъпите горива

/КРОСС/ Хиляди хора се включиха в протести срещу високите цени на горивата, които прераснаха в недоволство срещу бедността, неефективните институции и ред други проблеми в страната.

Проявите днес са в над 30 града, като включват и блокиране на ключови пътни артерии.С масирани полицейски проверки на шофьорите започна протеста в Бургас.Огромен брой хора обаче дойдоха за протеста. Само рокерите с мотори са около 200. Започват с парадно автошествие из града, може да се стигне и до затваряне на автомагистрала „Тракия". В Пловдив участниците са стотици. Към недоволните се присъединиха и рокерски групи.В Благоевград 200 коли блокират с шествие пътя за Гърция. Там също има мотористи.

В проявата се включиха и хора от Дупница и Гоце Делчев.

Колоните от автомобили са километрични.В Стара Загора над 100 коли се движат към Индустриалната зона, за да блокират водачите им и техни съмишленици пеша пътя за Казанлък.В Ямбол стотици се събраха на протест за втора поредна седмица. Присъстваха хора от всички възрасти,които поискаха от държавата по- ниски цени на горивата и по-високи доходи. Протестиращите преминаха в мирно шествие по улиците на града.

В Сливен протестът тръгна в 11 часа от Дамарски мост през централните булеварди на града.Протестът на перничани започна на кръговото на Даскалово. Протестиращите бяха ядосани от това, че вчерашната им акция е представена като протест срещу мръсния въздух, като подчертаха, че се вдигат срещу високите цени на горива и основни стоки, новите правила за "Гражданска отговорност" и срещу лошите условия за живот.

Недоволните ще стигнат до София.Над 1000 души излязоха на протест в Шумен. Множеството се събра пред спортната зала в Шумен, блокираха основни улици и булеварди, след което протестът продължи като автомобилно шествие из града.

Беше блокирана АМ "Хемус". Събралите се заявиха, че ще останат в протестна готовност докато исканията им не бъдат чути.