Русия и Китай разработват съвместно ракетни двигатели
Секция: Русия
11 Ноември 2018 15:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия и Китай разработват съвместно ракетни двигатели

/КРОСС/ Руският холдинг за двигатели НПО "Энергомаш" и Китайската космическа корпорация за наука и техника планират съвместно да се заемат с разработката на перспективни ракетни двигатели. Както се отбелязва в съобщението на "Роскосмос", съответният протокол е подписан в рамките на международния авиокосмически салон Air Show China 2018. Подписите си под документите поставиха генералният директор на НПО "Энергомаш" Игор Арбузов и президентът на Шеста академия на китайската космическа корпорация за наука и техника Лю Чжижан.

"Съгласно подписания протокол, сътрудничеството в областта на ракетните двигатели може да се осъществява по направление разработка на течногоривни ракетни двигатели на базите на кислород-керосин, кислород-водород и кислород-метан", отбелязва се в съобщението на "Роскосмос".

До края на 2018 г. китайската страна ще изпрати в АО "НПО Энергомаш" техническите си изисквания за работните процеси, а през януари 2019 г. страните ще проведат окончателни консултации по формирането на финалния им вариант. Следваща стъпка от страна на АО "НПО Энергомаш" ще стане подготовката и подаването на пакета документи в държавната корпорация "Роскосмос" за пускането на разпореждане от правителството на Руската федерация относно възможността за сътрудничество по дадените направления.