Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
12 Ноември 2018 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ "България на протест срещу бедността", е едно от заглавията на първа страница на "Земя". Вестникът цитира лидера на БСП Корнелия Нинова "Ще им се наложи да чуят гласа на хората". На първа страница е поместено и изявлението на президента Румен Радев в навечерието на 29-та годишнина от началото на прехода, озаглавено" Демокрацията е критично застрашена".

"Дума" също извежда на първа страница вчерашните протести."България под блокада заради високите цени на горивата и бедността; БСП подкрепи недоволстващите"". "Бунтът на шофьорите блокира България", е водещото заглавие на "Сега". Единствената реакция на управляващите бе да пратят жандармерията, допълва вестникът.

Застраховката "Гражданска отговорност" е поскъпнала с 80 лева за три месеца, изчислява "Монитор". Решението на Върховния касационен съд за увеличен кръг от хора, които могат да искат обезщетение, е основната причина, коментира вестникът и допълва, че в цялата страна е имало протести срещу цените на горивата.

БСП срещу строителите на пътища у нас, те пък ще търсят ОЛАФ и така ще опровергават лъжи, информира "24 часа". От строителния бранш поискаха извинение от социалистите и заплашила с протест, ако не го получат. БСП изпраща свои депутати да проверяват качеството на построените у нас пътища, пише вестникът. Според пътищарите, цитирани от "Труд", БСП трупа политически дивиденти на гърба на строителите.

До 2023 година най-търсените кадри ще са шивачки, шофьори и продавачи, информира "24 часа". Няма да достигат 500 хиляди работещи в следващите пет години. Задължително изискване за наемане на работа ще е добро владеене на български език, информира изданието.

Националната електрическа компания затъва с нови 62 милиона и 400 хиляди лева, пише "Сега". Раздадените от Българския енергиен холдинг заеми гонят три милиарда, печалбата на АЕЦ Козлодуй расте с почти 70 на сто. Цитирани са данни към края на септември.

"Труд" помества на първа страница снимка на президента Румен Радев и американския президент Доналд Тръмп. Те бяха заедно на церемония по отбелязване на 100 години от края на Първата световна война в Париж. "Имам снимка! Разговарях с Тръмп" е заглавието на снимката.