ХIII -то издание на ученическия турнир по бадминтон "Златното перце" събра над 20 столични училища
Секция: СПОРТ
12 Ноември 2018 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ХIII -то издание на ученическия турнир по бадминтон "Златното перце" събра над 20 столични училища

/КРОСС/ 200 деца от 1-ви до 7-ми клас се включиха в тринадесетото издание на Ученическия турнир по бадминтон „Златното перце” за купа „София“, който се проведе тази събота, 10 ноември в зала „Европа“. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 13-ото издание на надпреварата и награди победителите от 1 и 2 клас  „Радостно е, че всяка година турнирът става все по-голям и участват повече деца. Поздравявам Българската федерация по бадминтон, които направиха така, че техният спорт да стане един от най-бързо развиващите се и успешни спортове в България през последните години“, заяви министър Кралев. Той изказа своята благодарност към родителите, които стимулират и подкрепят децата си в това да се занимават със спорт и пожела успех на всички участници.

Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев отбеляза, че основната цел на това състезание е да популяризира сред децата и техните семейства не само спорта като здравословен начин на живот, но и отговорното отношение към природата и околната среда, за едно по-добро бъдеще за всички.

                          

Председателят на Българската федерация по бадминтон Володя Златев поздрави всички и връчи на министър Кралев „златно перце“ в знак на благодарност за подкрепата, която оказва на неговия спорт.

За втора поредна година с помощта на Министерството на младежта и спорта се реализира програмата „Децата и бадминтона“, като през тази година са обхванати над 1500 деца от 35 клуба.

На събитието присъстваха още, почетният председател на Българската федерация бадминтон Пюзант Касабян, една от най-успешните ни състезателки Петя Неделчева и Александър Малинов, член на УС на Българската федерация по бадминтон и президент на БК „Виктори“.

Организираният от Българска федерация по бадминтон и „ЕКОПАК България“ турнир се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с подкрепата „Девин“ АД. Тази година турнирът е част и от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.