Румен Петков: Трябва да възстановим сътрудничеството си с Ливан в области като образование, туризъм, промишленост и селско стопанство
Секция: ПОЛИТИКА
12 Ноември 2018 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков: Трябва да възстановим сътрудничеството си с Ливан в области като образование, туризъм, промишленост и селско стопанство

/КРОСС/ По време на моето посещение в Ливан, коментирахме и с образователното им министерство и с министър-председателя Харири няколко стратегически сектора на взаимоотношения между нашите две държави, които трябва да получат своя тласък. Първата стъпка е възстановяването на обучителните програми, с което нашите висши учебни заведения са готови и още през този месец те ще могат да ги презентират в столицата на приятелската нам държава. Това заяви по време на откриването на Втория ливано-български бизнес форум председателят на АБВ Румен Петков.

„В сферата на икономиката, селското стопанство, строителството и в проучването и добива на нефт и газ България има много сериозни традиции в Ливан. Аз съм уверил и премиера Харири, че нашата експертиза е на разположение на Ливанската република и заедно нашите две държави могат да направят много сериозни и краткосрочни и дългосрочни стъпки за развитието на отношенията  в целия регион“, допълни той.  

По време на събитието председателя на  Ливанско-българския съвет и организатор на Втория ливано-български бизнес форум Ахмед Аладин поздрави председателят на АБВ Румен Петков за приноса му за подобряването на отношенията между България и Ливанската република, както и за съдействието му за презентирането на българските висши учебни заведения по време на образователния форум в Бейрут, който ще се проведе в средата на този месец.