ГЕРБ заедно със златния пръст на Реформаторския Блок отхвърлиха провеждането на референдум за RDF отпадъци
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Ноември 2018 17:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ заедно със златния пръст на Реформаторския Блок отхвърлиха провеждането на референдум за RDF отпадъци

/КРОСС/ Симеон Славчев: току що мнозинството от Герб заедно със златния пръст на част от Реформаторския блок отхвърлиха предложението на ПГ 5 за провеждане на местен референдум в София по един важен въпрос, какъвто е изграждането на инсталация за горене на RDF отпадъци.
Ние няма да спрем дотук и ще внесем жалба в съда за решението на Столичния общински съвет (СОС). Обмисляме вариант за събиране на подписи за провеждане на местен референдум 

Иван Велков: залагането на ниски цели се превръща в традиция и води до ниски резултати. Съвременните европейски градове се състезават по всякакви начини с най-добрите, най-иновативните, най-верните решения за привличане на инвестиции, на креативност и на мотивация. 
Този опит от наша страна да предизвикаме референдум беше по-скоро желание за по-съществен дебат и търсене на алтернативи. 

Венци Мицов: ако Герб си мисли, че е дясна политика да се неглижира мнението на хората и да се налагат силово разни решения, то имам лоша новина за тях. Те заявиха, че народа не е подготвен да гласува на референдум и може би народа ще им го припомни след няколко месеца. 

Светльо Витков: всеки носи политическа отговорност за решенията, които взима. Днешното решение ще остане в историята на София. От тук нататък вече знаете, че тези пари ще бъдат изтеглени и софиянци ще ги връщаме. Кой носи отговорност за това решение?