Предстоящи събития в страната за 13 ноември
Секция: Предстоящи събития
13 Ноември 2018 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 13 ноември

/КРОСС/ София.

От 11.00 часа в залата за открити заседания на Конституционния съд (бул. Дондуков 1, служебен вход, ет. 5) ще се състои церемонията по полагане на клетва от новоизбраните и новоназначените конституционни съдии. Президентът Румен Радев също ще присъства на церемонията. 

***
София. 
От 09.00 часа в IX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Галина Ц., Красимир Н., Мирослав Ч. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 09.00 часа в VIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветан Василев, Александър П., Илиан З. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 09.00 часа в IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Васил В., Велизар В., Иван А. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в Зала №2 на хотел „Рила“, Международна социална служба – България“ в партньорство с Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ организира Семинар за представяне на различни модели/педагогически концепции на резидентна грижа, които се прилагат в ЦНСТ за деца със и без увреждания, управлявани от неправителствени организации.

***
София.
От 10.00 часа във Френски институт ще се проведе Международна конференция „Да отворим нова страница в разбирането за телесното наказание.

***
София.
От 10.00 часа в Университетска библиотека „Св. Климент Охридски“ ще бъде представена изложба на архивни материали на Христо Смирненски, притежание на Институт за литература – БАН. 

***
София.
От 10.00 часа в Нова конферентна зала в СУ „СВ. Климент Охридски“ ще се състои научна конференция „Светове и утопии“, посветена на 120 години от рождението на Христо Смирненски.

***
София.
От 10.00 часа във Френския институт ще се проведе заключителната Международна конференция „Да отворим нова страница в разбирането за телесното наказание“. 

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане пет доклада относно заявления от „Щаткрафт Маркетс“, „Джи Ви Ай“, „Електроснабдяване България“ ЕООД, „Неас Енерджи“ АС, „Еско Сървисис“ ООД. 

***
София. 
От 10.00 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Младен М., Мария Т., Полина Т. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа в III състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Абдула И., Мустафа Н., Исмаил М., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.30 часа в заседателната зала на Академичния съвет на Технически университет-София, ще бъде подписано Рамково споразумение за стратегическо сътрудничество между КРИБ, представлявана от нейния председател Кирил Домусчиев, и Технически университет - София, представляван от неговия ректор, чл.-кор. проф. дтн инж. Георги Михов.

***
София.
В 10.30 часа в Аулата на „Майчин дом“ ще се проведе разговор за недоносените бебета. 

***
София. 
В 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изпълнението на строително-ремонтните дейности в Северния парк при входа в кв. „Свобода“ при ул. „Народни будители“, последната спирка на автобус 86. 

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на СГС ще гледа делото срещу Тунджай Х., обвинен в убийството на жена в столичния кв. „Люлин“ през 2017 г. 

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА Институтът за изследване на населението и човека при БАН ще представи предложенията си по проект "Мерки за преодоляване на демографската криза в Република България", възложен от Министерски съвет. 

***
София. 
В 11.00 часа на ул. „Витоша“ 18 ще се проведе пресконференция на „Демократична България“, на която ще представят своята оценка за задълбочаващата се политическа криза на страната. В нея ще участват съпредседателите Атанас Атанасов и Христо Иванов, както и съпредседателят на ПП „Зелените“ Владислав Панев. 

***
София.
От 13.00 часа в централата на ПП АБВ ръководството на партията ще даде пресконференция, на която ще представи предложенията си за социална, демографска, здравна политика и данъчни реформи. 

***
София.
От 13.00 часа в Националната финансово-стопанска гимназия ще се проведе ученически дебат – старт за България на глобалната кампания на УНИЦЕФ. В събитието ще участва зам.-министърът на образованието Деница Сачева. 

***
София. 
От 13.30 часа в I състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Пламен Г., Ердинч Х. и Костадин К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 14.00 часа в зала 821 в Министерството на енергетиката ще се проведе работна среща, на която ще бъде представено предложението за актуализирана на Енергийната стратегия на Р България. В дискусията ще участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, работодателски организации, синдикати, енергийни експерти и други заинтересовани страни. 

***
София. 
От 14.00 часа в XVII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Виктор В., Росен А., Кристиян Р., Соня И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 14.00 часа в Конферентна зала А, ет. 1 в сградата БТПП, ще се проведе кръгла маса на тема „Иновативни подходи в енергийната ефективност и в екологосъобразния и здравословен начин на живот”.

***
София. 
От 15.00 часа в зала 3 „Инж. Стоимен Сарафов“ на втория етаж на Федерацията на научно-техническите съюзи (ул. „Георги С. Раковски“ 108) ще се проведе дискусия „Има ли нужда от нова концепция за националната сигурност на България?“. Организатори на събитието са Дискусионен клуб "Политика 21" и Градският съвет на БСП - София.

***
София. 
От 15.00 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Данаил П.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге“ 10, етаж 1, приемен ден ще имат народният представител от „БСП за България“ Румен Георгиев и общинският съветник Борис Цветков. 

***
София.
От 15.30 часа в зала „Запад“ в Народното събрание ще се проведе заседание на Комисията по културата и медиите, на което ще бъдат разгледани на второ четене промените в Закона за филмовата индустрия и на първо четене – Законът за културното наследство. 

***
София. 
В 16.00 часа в зала 305 на Руския културно-информационен център ще бъде представена книгата „Откраднатата победа“ с автор Иван Вълов. 

***
София.
От 18.00 часа в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде представена поетичната книга на Валентина Радинска „Защото е студено“. 

***
София.
От 18.00 часа в СГХГ ще бъде открита изложба „Нашата живопис в нови насоки”. 

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще бъде представена първата книга на Елена Ташева „Нито един гълъб до утре“. 

***
София.
В 18.30 часа в литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата „Автобиография за четири ръце“ от Йежи Гедройч. За книгата и автора ще говори проф. Боян Биолчев, модератор ще бъде Марин Бодаков. 

***
София.
От 19.00 часа в Галерия „Квадрат 500“лекция Роджър Балън ще открие ретроспективната си изложба „Архетипи”. 

***
Благоевград. 
От 14.00 часа в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще се проведе лекция-дискусия на тема „Децата онлайн – рискове и опасности“. 

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде представен историческия роман „Иваил цар“. 

***
Варна.
От 15.00 часа в Младежки дом ще се състои юбилеен концерт по случай 20-годишнината от създаването на вокална група „Еделвайс“. 

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще бъде представена позицията н обединение „Демократична България" за високите цени на горивата и предлагане на мерки за тяхното понижаване.

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде представена „Музикантът“ – пиеса от Любен Босилков. 

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе Поетически фрагменти – представяне на младата поетеса Нели Кирилова. 

***
Видин.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои брифинг на Инициативен комитет на пациентите провеждащи хемодиализа във Видин и Федерация „Български пациентски форум".

***
Враца.
От 10.30 часа в заседателната зала на Областна администрация-Враца ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. 

***
Враца.
От 14.00 часа на покритата атлетическа писка ще се състои общинския етап на ученически игри по лека атлетика. 

***
Враца.
От 19.00 часа в Камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Летене“ от Оля Мухина. 

***
Добрич.
От 11.30 часа в НЧ „Йордан Йовков“ ще се състои презентация „Добрите маниери. Как да се държим възпитано“ за IIа клас от ОУ „Христо Смирненски“. 

***
Добрич.
В Младежки център ще бъде представена изложба „Истории в багри“ на Детска школа по изобразително изкуство при Младежки център – Добрич с ръководител Олга Иванова. 

***
Дупница/ с. Крайници.
От 17.00 часа в село Крайници ще се състои „Юнашки епос” с песни за Крали Марко.

***
Плевен.
От 14.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция и информационна среща на Регионален бизнес център – Плевен. 

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимите Милена К., Димитър Р. и Славка П.. за даване и приемане на подкуп в размер на 63 400 лв.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Зала 1 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимите Костадин И., Иван С., Тихомир М., Борислав Т. и Сергей Д. Иван С. e обвинен за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство, при което е настъпила смърт и деецът е избягал от местопроизшествието. Срещу останалите е повдигнато обвинение за помагачество с цел избягване на правосъдието. 

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Апелативен съд ще се гледа делото на подсъдимия с инициали К.М. за укриване на данъци в размер на 374 800 лева.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимия Лъчезар Л.Срещу него е повдигнато обвинение за укриване на данъци в размер на 442 508 лв.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе информационна среща, на която ще бъде представена и обсъдена концепцията за използване на средствата от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ за процедура по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ с цел подкрепа на Регионалните иновационни центрове.

***
Сливен.
От 10.00 часа в Областната администрация в Сливен ще се проведе работна среща на министъра на вътрешните работи Младен Маринов с кметовете на населените места. Около 12.00 часа е предвиден брифинг за медиите. 

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Драматичен театър ще бъде представена постановката „Пинокио“. 
От 19.00 часа в театъра ще се играе постановката „Преспанските камбани“. 

***
Сухиндол. 
От 10.30 часа в заседателна зала на Общинат Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново ще проведе информационна среща на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)“. 

***
Шумен. 
От 10.00 и от 15.00 часа в Танцувалната зала на Младежкия дом Регионална здравна инспекция (Шумен организира тренировка Пилатес за ученици с цел запознаване и популяризиране и на други форми за повишаване на двигателната активност и настроение. 

***
Шумен.
От 17.00 часа в концертната зала на Общинския младежки дом ще се проведе Празник на етносите под мотото „Заедно живеем, танцуваме и пеем“. 

***
Ямбол.
В 15.00 часа в Областната администрация в Ямбол ще се проведе работна среща на министъра на вътрешните работи Младен Маринов с кметовете на населените места. Около 17.00 часа ще започне брифинг за медиите. 

***
Ямбол. 
В централна градска част деца от доброволческия клуб „Приятел на МКБППМН“ ще раздават информационни материали, част от информационната кампания, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Ямбол по повод Световния денят на добротата.