Времето днес: Ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 20° и 25°
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Ноември 2018 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето днес: Ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 20° и 25°

/КРОСС/ Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, малко по-високи в източните райони. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в крайните югозападни райони до 18°. Това съобщи за Агенция „Фокус" дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Атмосферното налягане е по-високо от средното за ноември - още малко ще се повиши. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места преди обяд и мъгливо.

На отделни места ще преръми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 11-12°. Температурата на морската вода е 15-16°. В

ълнението на морето ще бъде 2-4 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен, по билата силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 3°.

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места през първия ден ще има и превалявания от дъжд, в планините - от сняг; количества - несъществени. В петък, с продължаващото понижение на температурите, в Добруджа и Лудогорието е възможно да превали сняг. Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - между минус 1° и 4°, максимални - между 6° и 11°.