Индустрията за производство на детски дрехи бързо нараства
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Ноември 2018 18:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Индустрията за производство на детски дрехи бързо нараства

/КРОСС/ Въпреки че някои хора може да приемат за странно пръскането на по-големи суми пари за детски дрехи, след като децата бързо ги израстват и лесно ги късат, доста родители все пак харчат доста за дрехи за децата си. Всъщност според Euromonitor световният пазар за детски дрехи надминава по големина и мъжкото, и женското облекло. А и днес тенденцията е двойките да имат деца на по-късна възраст в живота си, което означава, че са достигнали момент, в който имат по-голяма покупателна способност. Тази индустрия наистина се радва на бързо нарастване и заема все по-голяма и по-голяма част от пазара за дрехи. Но защо е това?

Една от причините е че тази индустрия се адаптира към модерните технологии доста бързо. Поради забързаността на днешния живот, често родителите се обръщат към онлайн пазаруването, понеже то е доста по-практично за тях. Особено ако имате малки деца, всяка секунда от деня ви е заета, затова всяка минута ви е важна, а най-предприемчивите търговци знаят това и ви предоставят лесен начин да пазарувате онлайн. Освен това успешните търговци в тази индустрия са наясно с влиянието и важността на социалните медии и затова ги включват в своите маркетинг стратегии, което им помага да се развиват и да достигат до повече клиенти.

Другата причина за голям растеж е, че производителите в днешно време произвеждат дрехи, които са и удобни, и стилни. Много родители искат децата им да изглеждат стилно и с гордост и желание избират красиви и интересни дрехи. Повечето родители се наслаждават да виждат децата си в мини-версии на дрехите, които сами носят. Освен това целевата клиентела е станала по-широка и по-разнообразна, понеже хората сега могат да си позволят тези по-евтини версии на дрехите, които им се иска да можеха да си позволят за себе си. А освен че следват модните тенденции, производителите се стремят да създават още по-удобни и практични детски дрешки.

В допълнение към всичко това, днес търговците и производителите на детски дрехи са наясно с това колко голямо влияние което имат младите модни икони върху продажбите. Въпреки че има хора, които не се интересуват от знаменителстите и модата, доста родители биват вдъхновени от стилните тоалети, които носят известните деца. Децата на днешните знаменитости са станали публични фигури - например Харпър Бекъм, принц Джордж и други. Това е създало възможност за производителите на детски дрехи да реагират бързо на тенденциите, тъй като модният избор на известните деца може да повлияе на продажбите. А и търговците в днешно време използват богати на опции системи за мениджмънт на поръчките, които им позволяват постоянно да получават новата и най-модерна стока, за да посрещнат изискванията и желанията на своите клиенти.

Друг важен елемент, на който наблягат търговците, за да привлекат повече клиенти и който е част от причината за нарастване на тази индустрия, е че търговците включват не само детски дрехи в продуктовата си гама, но и все повече предлагат и други детски продукти и аксесоари - например мебели за детски стаи, детски играчки и подобни. Това дава възможност на клиентите да получат достъп до всичко необходимо само с няколко кликвания от един убесайт. Така че определено можем да кажем, че индустрията за детски дрехи знае как да се адаптира към съвременния свят и го прави доста добре, което е една от главните причини да е във възход.