Най-добрите ресторанти в Пловдив
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Ноември 2018 19:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-добрите ресторанти в Пловдив

/КРОСС/ Храната не е просто нужда, тя е цяло преживяване, изкуство. Правилно подбраните аромати и съставки могат да ни подарят едно неустоимо изживяване. Ако вече ви е омръзнало да се чудите в кой ресторант в Пловдив да похапнете, ние сме ви приготвили една класация с най-добрите заведения в града.

1. Smokini - един модерен и елегантен ресторант, в който можете да се почувствате уютно като у дома си и същевременно да вкусите прекрасните ястия, които биват изработени със свежи съставки и голямо майсторство. Предлага се както традиционно българска, така и международна кухня. Този приключенски ресторант комбинира удивително обслужване с интересна атмосфера и уютен антериор, като, естествено, не пропуска да приготви отлични ястия.

2. Паваж - двуетажно заведение, което се слави не само с превъзходния си дизайн, но и с отличното си обслужване. Тук можете да вкусите традиционни български ястия и да опитате български и чужди питиета.

3. Хемингуей - тук се съчетават вкусове от Франция, България и Италия, за да ви преведат през вкусово пътешествие, което няма да забравите. В ресторанта се предлагат автентични месни деликатеси, като се използват чисто български продукти.

4. Одеон - това е един от най-елитните ресторанти в града, който се намира в хотела, носещ същото име. Стените му се красят от картини на пловдивски художници, а кухнята е изключително авангардна, като можете да опитате и класически, и екстравагантни ястия.

5. Mykonos - това е един типично гръцки ресторант, в който, както вече предполагате, се предлагат традиционно гръцки ястия. Ресторантът ви дава възможност да опитате измежду множество рибни деликатеси. Това заведение също е прочуто с красивия си морски дизайн с гръцки нотки.

6. Атлас - този стилен ресторант силно набляга на елегантността. Разположен е на два етажа, в първия от които стените са от оникс и абаносови клони, а във втория ще намерите множество артистични анимации. Тук се съчетават класически европейски ястия с традиционно българска кухня, за да се намира по нещо за всеки.

7. Сол и пипер - в този удивителен ресторант се предлага огромно разнообразие от международни ястия, като не бива забравена и българската кухня. Можете да опитате множество неустоими храни, като например зелеви сърми, блюда с октоподи и омари, телешки стек със запечени зеленчуци и много други.

8. Gusto - една сбъдната мечта за всички почитатели на пицата. Тя е в основата на тяхното меню, но освен нея се предлагат и средиземноморски и италиански ястия. Специалната им пица се приготвя от италиански продукти с високо качество и удивително тесто. Други превъзходни ястия, които да опитате тук, са пастата и лазанята. А архитектурата и дизайнът на ресторант Gusto също са незабравими.

9. Porky's BBQ - още едно чудесно предложение, което ще замае главите на почитателите на барбекюто. В топлата и уютна атмосфера на ресторанта можете да се отпуснете и да опитате разнообразните специалитети или дори да изберете цяло печено прасенце.

10. Поко Локо (Poco Loco) - мексиканско-италиански ресторант, който е силно специализиран в кухните на тези две страни и предлага неустоими специалитети. Освен това в това заведение можете да похапнете домашен десерт. Не са за пропускане пастата с морски дарове, класическата карбонара, таковите и тортилята. Въпреки че ресторантът е с непретенциозен дизайн, той определено може да се похвали с кухня, която ще насити и най-претенциозните клиенти.