Заловиха ало измамници, завлекли две жени от Врачанско с над 10 000 лева
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Ноември 2018 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заловиха ало измамници, завлекли две жени от Врачанско с над 10 000 лева

/КРОСС/ Полицията е разкрила две телефонни измами в Козлодуй, при които две възрастни жени бяха ощетени с общо  10 800лв и 150 евро, съобщиха от областната дирекция на МВР.    

75-годишна жителка на града бе измамена в понеделник от непознат мъж, позвънил на домашния й телефон. Той се представил за комисар Петров и й съобщил, че дъщеря й е претърпяла злополука и трябва да се плати сумата от 29 000 лева за операция. След като жената заявила, че разполага само с 5000 лева, по инструкция от непознатия, оставила парите до дърво на улица в Козлодуй. След бързи издрирвателни мероприятия, служители на РУ Козлодуй са установили и задържали участниците в измамната схема. За срок до 24 часа са задържани двама местни жители на възраст 18 и 22 години. Те не са криминално проявени. Полицейските служители са намерил и иззели част от парите – 3 750лв. 

Същият ден е била измамена и 68-годишна жена от Козлодуй, която неизвестен мъж заблудил, че участва в полицейска операция по залавянето на група измамници.  Жената дала 5806лв. и 150 евро, които оставила на посочено й от измамника място. След получения  сигнал, полицейските служители предприели незабавни оперативно-следствени действия, в резултат на които установили и задържали извършителите. Това били двама младежи на възраст от 21 и 22 години от Козлодуй, криминално проявени и осъждани. Полицейските служители са намерили и иззели 3 200 лева, които са част от парите оставени от измамената жена. 
По двата случая са образувани досъдебни производства.