Microsoft отново пуска есенния ъпдейт за Windows 10
Секция: Технологии
14 Ноември 2018 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Microsoft отново пуска есенния ъпдейт за Windows 10

/КРОСС/ Октомврийският ъпдейт на Windows 10 стана ноемврийски. Заради няколко софтуерни проблема, разпространението на обновлението беше спряно още в началото на миналия месец. Сега проблемите са отстранени и ъпдейтът е готов, съобщава The Verge.

Основната причина за забавянето са били по-продължителните тестове, казва Microsoft. "Проведохме сериозни вътрешни тестове, а след това отделихме време да анализираме внимателно данните от програмата Windows Insider, в която има милиони устройства с подобрения ъпдейт. Нямаме данни за повече проблеми", коментира Джон Кейбъл, директор на един от отделите в Microsoft за обслужване и разпространение на ъпдейтите.

Така новата версия на Windows 10 започва отново да се разпространява. Това вече е факт, като първоначално ъпдейтът ще се предложи на малък брой потребители, като те сами ще трябва да го потърсят в Windows Update и да поискат да се инсталира. Системата ще направи проверка за съвместимост и ще прецени дали компютърът е подходящ.

"Ако засечем, че с устройството ви иможе да има проблем, например несъвместимост на приложенията, няма да инсталираме ъпдейта докато проблемът не бъде отстранен", казва още Кейбъл.

Компанията отбелязва, че затяга мерките за проверка и контрол на качеството на програмния код. Занапред подобни проблеми трябва да се случват все по-рядко и инсталирането на ъпдейти няма да се налага насила, ако това може да доведе до проблеми със системата.