Борисов иска дебат за медийната свобода: На кого какво е забранено?
Секция: ПОЛИТИКА
14 Ноември 2018 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов иска дебат за медийната свобода: На кого какво е забранено?

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов поиска дебат по темата за свободата на медиите в България с участието на ресорни еврокомисари. Темата за медийната свобода беше засегната в доклада на ЕК за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка.

„На кого какво е забранено? Олигарх създал си медия, за да защитава това, което е откраднал, изведнъж ние не трябва да го пипаме този олигарх, който и да е той, говорим по принцип”, каза Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Премиерът изтъкна, че всеки подсъдим може да си направи електронен сайт в рамките на часове и да се оплаче от липса на медийна свобода.  

Няма нещо, което в тази тема да ни притесни, няма информация, няма каквото и да е нещо да е скрито в България и да не е публикувано, напротив фалшиви и жълти новини - колкото искате, изтъкна министър-председателят. 

Борисов заяви, че членовете на кабинета и правителството като цяло нямат не просто желание, а и възможност да оказват влияние на която и да е медия. Не може ние да сме обсадени седмици наред и в същото време по "живи" връзки да се показват средни пръсти, да се наричат членове на кабинета "мърша", "боклуци" и в същото време някой да излезе и да каже, че няма свобода на медиите, коментира Борисов.