Путин покани бизнесмени от АСЕАН на руските икономически форуми
Секция: Русия
14 Ноември 2018 14:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин покани бизнесмени от АСЕАН на руските икономически форуми

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин покани представители на страните от Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) догодина да участват в два икономически форума в Русия - Петербургския и Източния, предаде ТАСС.

Путин отправи тази покана в Сингапур на срещата на високо равнище Русия - АСЕАН и отбелязва, че участието на руската делегация в инвестиционния форум на АСЕАН е било полезно.

Като цяло Путин изрази задоволство от взаимодействието между Русия и регионалната организация и каза, че през последните две години със съвместни усилия е постигнато много. Като пример даде активизирането на политическия диалог, откриването на представителство на Русия в АСЕАН, координирането по основни проблеми на региона, сътрудничеството в борбата с тероризма, наркотрафика и организираната престъпност.

Добре се развиват и икономическите връзки. През 2017 г. стокообменът между Русия и АСЕАН се е увеличил с 35 на сто, а общите натрупани инвестиции надхвърлят 25 милиарда долара, посочи Путин. Пътната карта за бизнес сътрудничество включва около 60 съвместни проекта.