БСК настоява за спешна среща с премиера заради касовите апарати
Секция: ИКОНОМИКА
14 Ноември 2018 15:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСК настоява за спешна среща с премиера заради касовите апарати

/КРОСС/ От името на 28 браншови организации Българската стопанска камара /БСК/ настоява за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов във връзка с промените в Наредбата за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, съобщиха от камарата.

В писмото до премиера организациите подчертават, че подкрепят усилията на кабинета за повишаване на фискалната дисциплина, ограничаване на нелоялните търговски практики и намаляване дела на "сивата" икономика, но са притеснени заради кратките срокове, в които бизнесът трябва да приведе дейността си в съответствие с изискванията на Наредбата, както и непрецизно формулираните текстове, които създават неяснота, правна несигурност и икономическа непредвидимост.

В писмото се изтъква, че промените в наредбата засягат практически всички стопански субекти, от всички сектори на икономиката. Това означава, че сме изправени пред потенциална опасност в началото на следващата година да се стигне до сериозно социално напрежение, което бихме искали да предотвратим, отбелязват организациите.