Мизия към БСП: Искаме достоен живот
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Ноември 2018 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мизия към БСП: Искаме достоен живот

/КРОСС/ „Искаме достоен живот“. Този призив отправиха към народните представители от ПГ на „БСП за България“ жителите на Мизия. Те изразиха убеденост в нуждата от държавна политика в подкрепа на работещите родители, като мярка за преодоляване на демографската криза. Гражданите посочиха и необходимостта от превенция на зачестилите случаи, в които деца раждат деца. Те заявиха, че икономиката в региона е силно зависима от земеделието и е необходима силна реформа в сектора. Според тях това е единственият път към съживяване на Северозападния регион. В тази връзка, те изразиха подкрепа към предлаганите от левицата мерки за справедливо разпределение на субсидиите между зърнопроизводители, зеленчукопроизводители и животновъди. Като основен проблем посочиха и липсата на достъпно здравеопазване и споделиха, че затова им се налага да пътуват до плевенската болница. 

Зам.-председателят на ПГ на левицата Антон Кутев обясни, че целият смисъл на „Визия за България“ е повече държава във всеки един от различните сектори на държавата, по различен начин. „Имаме нужда от повече държава в икономиката - в части от нея, като енергетиката, става въпрос за пряко участие при собствеността – ЕРП-тата и атомната централа да са държавни, а в други, като фармацефтиката, да се участва през по-силна регулация“, обясни социалистът. По думите му държавата трябва да влезе във функциите си и да гарантира сигурността на всички български граждани, защото в момента съдебната система и полицията не работят така, както гражданите искат. „Нуждаем се от повече държава и в областта на здравеопазването – парите не да следват пациента, а да отиват в общинските и държавните болници, а не в частните. Същото важи и за образованието – публичният ресурс да се насочва към държавните и общински училища, а не в частните“, категоричен бе Антон Кутев.. 

Народният представител от ПГ на „БСП в България“ Милко Недялков подчерта, че когато говорим, че държавата трябва да си е на мястото, това не значи правителството, не всяка отделна институция, а всички институции заедно, в  синхрон- така, че да постигнат това, което хората искат. „Трябва да работим за такова държавно устройство, в което интересите на хората и интересите на институциите да съвпадат“, каза още той. По думите му основен проблем на хората в малките населени места, като Мизия, е задоволяването на основните човешки потребности. „Визия за България“ се обръща към българите в цялата страна, а не само в големите населени места. Основен приоритет в нея ще бъдат и мерки за подпомагане на Северозападна България“, заяви Милко Недялков.  

Областния председател на БСП-Враца Ивайло Лилов подчерта, че социалистите от цялата област ще събират направените предложения, критики и мнения, за да допълнят Визията с мерки за региона на Северозападна България.