Предстоящи събития в страната за 15 ноември
Секция: Предстоящи събития
15 Ноември 2018 07:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 15 ноември

/КРОСС/ София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Р Македония Зоран Заев в сградата на Министерския съвет. След края на срещите в МС са предвидени изявления на двамата премиери в Гранитна зала.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Роял“ на столичния „София хотел Балкан“ България ще бъде домакин на втория Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, организиран от Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН. Във форума ще участват над 500 участници от България и други страни - министри и ръководители на туризма, представители на публичния и частния сектор в отрасъла и свързаните с него индустрии, международно признати експерти в областта на културата и опазването на културното наследство.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Сенс“ ще се проведе събитие на Amundi Crossroad.

***
София.
От 09.00 часа петчленен състав на ВАС ще разгледа делото за промените в Плана за управление на ПП „Пирин“.

***
София.
От 09.00 часа в зала 6 на НДК заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще открие международна конференция „Моят град, моят дом, моят бизнес. Технологии, политики, регулация и международен опит“.

***
София.
От 09.15 часа в Интер Експо Център българският комисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел, министър-председателя Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова ще открият Четвъртото издание на Startup Europe Summit.

***
София.
От 09.30 часа в Дома на учения (ул. „Шипчеснски проход“ № 50) ще се проведе Първата международна конференция на младите лидери и предприемачи в рамките на формата 16+1 – Bridge for the future 3.

***
София.
От 09.30 часа в Зала "Киев" на Парк хотел "Москва" ще се проведе Информационен ден по процедура "Интегрирани действия за устойчиво градско развитие", организиран от Управляващия орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ивайло И., обвинен в кумулиране на наказанията.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Йордан Н. и Андриан А., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав К., Генчо П., Венцислав П., Георги С. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Опал“ в хотел „Рамада“ ще се проведе Международна конференция „Online mediation“.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Румен Х., Таня Х., Наталия А. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Владимир Р. и Стоян А., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Деян М., Мирослав М., Недялко Ц., Петър Б. и Христо Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Даниел Б., Страхил Г., Илиян С. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в 1 състав на Софийския градски съд ще се гледа делото срещу Огнян Донев и Борис Борисов, подсъдими за укриване и неплащане на данъчни задължения, при което е ощетено Министерството на финансите.

***
София.
От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Михаил Й., Георги Р., Ася К., Красимир Ч. и Ариен Б., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.30 часа в хотел „Новотел“ (бул. „Цариградско шосе“ 115) председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в конференция „Превенция и борба срещу насилието и сексуалната експлоатация на децата“.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА агенция „Екзакта“ ще представи резултати от национално представително изследване на общественото мнение за тютюнопушенето и рекламата на тютюневите изделия в България.

***
София.
В 11.00 часа в зала „Запад“ Делегация на групата за приятелство с България на узбекистанския парламент, водена от нейния председател Авазбек Жалилов, ще разговарят с председателя на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев. В 11.30 часа с тях ще се срещне председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

***
София.
От 11.00 часа в Gallery 2.0 (ул. „6 септември“ 26) ще се проведе откриващо събитие по повод старта на петото юбилейно издание на инициативата Академия „Иновация в действие“.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на ет. 9 в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще се съберат специалисти по неонатология и родители на недоносени деца, за да отбележат заедно Световния ден на недоносените деца – 17 ноември.

***
София.
От 11.00 часа до 16.00 часа във „Витоша парк хотел“ ще се проведе единствено по рода си специализирано изложение за студентски бригади в САЩ за лято 2019 г.

***
София.
От 11.00 часа в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде открита първата по рода си лаборатория за рентгеново-флуоресцентен анализ, оборудвана с пещ за изготвяне на топилки от скали и минерали за този анализ.

***
София.
От 11.00 часа в „Нов театър“-НДК ще се проведе пресконференция по повод Нощ на театрите (София).

***
София.
От 11.00 часа на площадката на метростанция "Сердика" 2 ще се проведе флашмоб по повод Световния месец за превенция на рака на простатата.

***
София.
От 11.30 часа в Народното събрание лидерът на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки ще открие благотворителна изложба с 20 платна с пейзажи на параолимпиеца Калин Асенов. Експозицията е посветена на Международния ден на толерантността, който се отбелязва на 16 ноември.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Божидар М., обвинен в участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитър Д., Румен Д., Нецо Д. и Цветанка Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър Б., Данаил С., Галин Б., Румен Я. и Станислав С., 0бвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа Министерството на туризма организира и двудневно туристическо изложение в Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“ (зона Ларгото), на което ще бъдат представени български традиционни продукти.

***
София.
От 14.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде връчена Националната награда „Пчелар №1 на България“ за 2018 г.

***
София.
От 17.00 часа до 19.00 часа на паркинга на Kaufland в кв. „Дружба“ (ул. „Хайделберг“ 1) клиентите на магазина ще имат възможността лично да опитат вкусните изкушения на Ути Бъчваров.

***
София.
От 18.00 часа в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” проф. д.изк.н. Спартак Паскалевски ще представи експозицията „Животът на думите“ - живописни творби, които са част от неговата поредица „Сред книгите”.

***
София.
От 18.00 часа пред Народното събрание ще се проведе митинг-протест срещу задкулисното формиране на българската външна политика и опитите да бъде подписан Глобалният пакт за миграцията на ООН зад гърба на българския народ.

***
София.
От 18.00 часа в кино „Люмиер“ ще се състои галаспектакъл, посветен на София – Европейска столица на спорта 2018.

***
София.
От 18.00 часа в къща музей „Петко и Пенчо Славейкови“ (ул. „Г. С. Раковски“ 138, ет. 1) ще се състои вечер на родолюбивата лирика под наслов „Хубава си, татковино…“.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Райко Алексиев“ ще бъде открита изложба на Валентин Дончевски.

***
София.
От 19.00 часа в зала 3 на НДК ще се състои Младото вино „Божоле“ 2018.

***
София.
От 19.00 часа в зала 3 на НДК на ет. 7 ще се състои най-голямото събитие на френско-българската бизнес общност в присъствието и под патронажа на Негово Превъзходителство г-н Ерик Льобедел, посланик на Франция в България.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде открито тридесет и второто издание на фестивала „Киномания“.

***
Благоевград/Банско.
От 12.00 часа до 14.00 часа на улица „Патриарх Евтимий“ №4 в Банско ще бъдат разположени специални контейнери за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

***
Бургас
От 15 ноември стартира традиционният общинският конкурс "Да украсим Бургас".

***
Бургас
От 13.30 до 15.30 в Община Бургас ще бъдат извършени обновяване и тестове на административната информационна система, включително мероприятия по тестване на План за непрекъсваемост на електронни услуги в общинската администрация. Поради тази причина е възможно в горепосочения период приемането, регистрирането и обработката на документи в деловодствата на Центровете за административно обслужване и дирекция "Местни приходи от данъци, такси и реклама" да не се случват с обичайната бързина.

***
Бургас
От 18.30 ч. в зала "Петя Дубарова", ет. 1 на Културен център "Морско казино" ще започне прожектирането на 14 европейски документални филма, част от платформата КинеДок, и ще продължат всяка седмица до края на февруари 2019 г. при свободен вход.

***
Бургас
От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас световният шампион по кикбокс Атанас Божилов от СК "Самурай", седемте медалисти от Световното първенство по шотокан карате до и Световната Кохай купа в Молдова от СК "Ронин" и деветкратната златна медалистка за деца от международния турнир по плуване "Замората" - Десислава Белова от клуб "Черноморец" ще бъдат приети и наградени от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян.

***
Бургас.
От 18.30 часа в зала „Петя Дубарова" на Културен център „Морско казино" 14 европейски документални филма ще бъдат представени в града чрез платформата КинеДок.

***
Варна.
От 13.00 часа в Икономически университет - Варна ще се състои Национална кръгла маса "Устойчиво развитие на лозаро-винарския сектор-предизвикателства и възможности за растеж", организирана от катедра „Аграрна икономика“ в сътрудничество с катедра „Правни науки“.

***
Велико Търново.
От 10.30 до 13.00 часа в салона на Регионална здравна инспекция – Велико Търново /ул. Никола Габровски № 23 (ет. 1)/ ще се проведе Ден на отворените прави, посветен на Международния ден без тютюнопушене – 15 ноември и превенцията на хроничните незаразни болести, и СПИН.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе заключителна пресконференция, на която ще бъдат популяризирани резултатите от изпълнението на проект „Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица”.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в Ритуална зала на Общината ще се проведе среща на британския посланик Н. Пр. Ема Хопкинс с британци от региона.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на общинските съветници от БСП.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ започва Национална научна конференция "Библиотеки – четене – комуникации: 190 години от рождението на отец Матей Преображенски".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе „Толерантността в действие“ – семинар за ученици и студенти.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с певеца Васил Петров.

***
Видин.
От 11.00 часа в Спортна зала "Фестивална" заместник-кметът Цветан Асенов ще открие спортно състезание по повод проекта „Развитие на диагностични центрове за ортостатични и мускулно-скелетни смущения при деца в училищна възраст в Сърбия и България“

***
Видин/Монтана/София.
Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще проведат срещи с граждани от областите Видин, Монтана и София област. Цялата програма на депутатите може да видите тук.

***
Враца/Бяла Слатина.
В 10.00 часа в Професионалната агротехническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ в град Бяла Слатина министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети учебното заведение. В 10.20 часа министър Вълчев ще даде кратък брифинг. Той ще посети и училището в село Галиче, където със средства от МОН е извършен ремонт на покрива и е подменена дограмата. Програмата на министъра включва още работни срещи с директори на училища и детски градини, с кметове и представители на социалните партньори в Бяла Слатина, а по-късно и от община Вълчедръм, която ще се проведе в ОУ „Христо Ботев“ село Долни Цибър.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на ДКТ ще се играе постановката „Нора“.

***
Добрич/Ген. Тошево.
От 07.30 часа до 12.30 часа в офиса на ГЕРБ в Ген. Тошево на ул."Васил Априлов"№8 ще се проведе кампания за безплатно измерване на кръвната захар.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Държавния куклен театър „Дора Габе“ ще се играе кукленият спектакъл „Пинокио“.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Главиница ще се играе кукленият спектакъл „Таласъмът Тропалан“.

***
Добрич.
От 18.15 часа в Кино клуб „Икар“ ГЕРБ-Добрич, с финансовото съдействие на народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев, организира безплатна прожекция на един от премиерните филми през ноември – „Бохемска рапсодия“.

***
Добрич.
От 19.00 часа в концертна зала „Добрич“ ще се състои шоу „Тутурутка“.

***
Каварна.
От 17.30 часа в заседателната зала на Община Каварна ще бъде представена книгата „Камино: Пътят на завръщането” на Тихомир Иванов.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се състои заседание на кметовете и кметските наместници на малките населени места.

***
Лясковец.
От 10.30 часа в Лясковец авторите на новата образователна документална поредица „Нашите пълководци“ ще посетят СУ „Максим Райкович“ в Лясковец.

***
Монтана.
От 10.00 часа на полигона за гасене на горски пожари, разположен в землището на село Трифоново, община Монтана, ще се проведе пожаро-тактическо учение.

***
Пазарджик.
В 10.00 часа в конферентната зала на Гранд хотел „Хебър“ - Пазарджик ще се проведе Кръгла маса за финализиране на проект „Превантивни програми за домашно насилие”, изпълняван от Фонда за превенция на престъпността в Пазарджик.

***
Пазарджик.
В 12.30 часа в Пресклуба на БТА лидерите на Обединение "Демократична България" ще дадат пресконференция. Ще участват съпредседателите на организацията Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Владислав Панев, както и областното ръководство на политическата формация в Пазарджик.

***
Пазарджик. Административен съд – Пазарджик организира „Ден на отворени врати“, който ще се проведе на 15.11.2018 г. (четвъртък) от 09,00 до 15,00 часа в сградата на съда.

***
Перник.
От 12.00 часа в пицария „Роси“ Ирена Coколова - областен управител на област Перник и Стефано Балди - посланик на Италия ще представят забележителностите, културата, изкуството и постиженията в областта на индустрията, дизайна, модата на Италия.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Голяма конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“ ще се състои пресконференция по повод предстоящото 10-то юбилейно издание на фестивал "Дефиле на младото вино".

***
Пловдив.
В 10.00 часа в базата на КМД в Пловдив ще се извърши технически преглед на машините за зимно поддържане на града. Ще бъдат изнесени подробности за готовността на Община Пловдив за зимата.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в катедра „Теология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се състои откриването на Международна научна конференция „Религия и образование - история, традиции, съвременни тенденции“.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в залата на Общинския съвет ще бъде открита Международна научна конференция на тема „Религия и образование. История, традиции и съвременни тенденции”, която ще се проведе до 17 ноември.

***
Полски Тръмбеш.
От 10.30 часа в заседателна зала на Общината Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново ще проведе информационна среща на тема "Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)".

***
Силистра.
От 15.30 часа в Община Силистра ще се играе кукленият спектакъл „Таласъмът Тропалан“.

***
Сливен.
От 9.00 часа в зала „Май“ ще се състои редовно заседание на Общински съвет – Сливен.

***
Сливен.
От 15.00 часа в РУО – Сливен ще се състои кръгла маса за представяне на добър опит за ползите от образователната интеграция и работата по Механизма за обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

***
Сливен.
От 18.00 часа пред паметника на Хаджи Димитър ще започне протестно шествие срещу социалната несправедливост.

***
Сливен.
От 19.00 часа в салона на ДКТ-Сливен ще се състои премиерата на постановката за възрасти „Цъфнали очи“.

***
Смолян.
От 13.00 часа Общинският съвет ще проведе заседание.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще започне Десети международен клавирен конкурс „Класика и съвременност“.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА в Стара Загора ще се състои пресконференция на Община Стара Загора, ТПП-Стара Загора, РИО и Клуб на работодателя.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала 33 на Регионален исторически музей ще се проведе Регионален кръг на викторината „140 години българска армия” с участието на ученици от средните училища на област Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Арт фоайе на Радио Стара Загора библиотека "Родина" представя Елена Чамуркова и романа й "Обществена поръчка".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се играе постановката „Турандот“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа ще бъде официално открит оперния сезон на Старозагорската опера.

***
Търговище.
От 16.00 часа в конферентната зала на хотел „Идол“ председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, съвместно с Търговско-промишлена палата-Търговище ще проведе среща-дискусия с местния бизнес, областните и общински власти и медии.

***
Шумен.
От 09.30 часа Окръжен съд – Шумен ще заседава по делото „Хитрино“.

***
Ямбол.
От 15.00 часа в залата на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни се организира интерактивно занимание „Открит урок по доброта“.

***
Ямбол.
От 18.00 часа в Арт галерия "Стойчев" ще бъде открита изложба живопис
на Дона Неделчева.