Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
15 Ноември 2018 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ В карета на първите си страници „Труд“ и „24 часа“ обръщат внимание на оправдателните присъди по случая с рухването на сграда на столичната улица „Алабин“, което доведе до смъртта на 2 млади жени преди 12 години. След 10 години разследване и смяна на 4-ма прокурори, доказателства за престъпление не се събраха, пише „24 часа“ и изтъква, че до 60 дни ще станат ясни мотивите на съдия Величка Маринкова да оправдае собственика на сградата Георги Кирчев и още трима души, ръководили изпълнението на ремонта й. Като „очевиден пример за правосъдие, което е безсмислено“ определя делото журналистът Анна Заркова в коментар на „Труд“. Заркова и репортажът по темата на вътрешните страници акцентират върху факта, че след толкова време делото приключва едва на първа инстанция.

„Премиерът се ожали, че протестите спирали борбата срещу мафията“ и  същевременно „се вбеси от критиките на Брюксел за медиите“ - това са заглавия на „Сега“ за изказванията на Бойко Борисов в Министерския съвет. Вестникът акцентира върху учудването на Борисов за разликата между оценката на управлението, дадена от протестиращите и тази  в положителния доклад на Европейската комисия. Същевременно премиерът не е съгласен с констатацията на комисията за "съществено влошаване на медийната среда" у нас, като аргументът е честото му присъствие в карикатурите на Христо Комарницки в „Сега“.

Опозиционният „Дума“ изтъква, че България е „почерняла“ от жандармерия заради масовите протести, а основен акцент е нахлуването на  протестиращите срещу високите цени и повишаващите се данъци в областната управа в Шумен.