Най-популярните часовници сред българите
Секция: ЛЮБОПИТНО
14 Ноември 2018 21:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-популярните часовници сред българите

/КРОСС/ Днес ръчните часовници са най-разпространените видове часовници по света. Те са и удобен уред, който да показва часа, и красив аксесоар, който може да завърши всеки тоалет. Някога единствено дамите са носели ръчни часовници, докато мъжете са предпочитали джобни такива. Но през Първата световна война се налагало войниците да вадят всичко от своите джобове, за да достигнат до джобния си часовник и да проверят колко е часа, така че скоро и те започнали да носят ръчни часовници. И днес ръчният часовник е сред най-често носените аксесоари и се радва на огромна популярност. Но кои са най-популярните маркови часовници сред българите?

Casio. Това е най-популярната марка ръчни часовници сред сънародниците ни. Тяхната линия G-shock бива предпочетена от множество любители на този аксесоар. Casio са много издръжливи часовници, които са с модерен и елегантен външен вид. Освен това не са особено скъпи. Биват избрани от голям брой световноизвестни знаменитости, което само по себе си е гаранция за качество. Имат и още различни модели освен G-shock, като другите им модели са по-евтини, но същевременно са също толкова висококачествени. Часовниците на Casio се изработват с внимание към детайла и съответно се отличават с безупречна изработка, за която се използват материали с отлично качество.

Q&Q. Този вид часовник набира все по-голяма популярност, за която една от основните причини е ниската и много достъпна цена. Голяма част от моделите им са с повече от 3 функции (аларма и календар в допълнение към показването на часа, например), някои стават дори и за гмуркане. Но въпреки че са сравнително евтини, въпреки това те не правят компромис с качеството, а осигуряват също толкова отлична изработка, колкото и другите маркови часовници.

Seiko. Тези часовници са от по-дълго време в България, отколкото часовниците Casio. Seiko са висококачествени аксесоари, от които можете да намерите и нови, и стари модели. Те се характеризират с голяма продуктова гама, като имат както обикновени часовници, така и такива за гмуркане, за състезания, с измерватели на температура, на дължина и височина и други. Разликите между тази марка и Casio не са големи - и двете марки произвеждат висококачествени продукти с отлични материали и красив дизайн.

Друг хит на пазара, който набира все по-голяма популярност, са Смарт часовниците. Те са с красив дизайн и са практичен аксесоар. Произвеждат се от много различни производители, поради което не посочваме една определена марка, а само самата разновидност. Чрез смарт часовниците можете да видите, когато някой ви търси или когато имате съобщение, без дори да е нужно да изваждате телефона си. Освен това можете да следите пулса си, изгорените калории, изминатото разстояние и други данни от тренировките и упражненията си. Освен това със смарт часовниците можете да проверите емейла си, да използвате калкулатор, да слушате любимите си песни и да използвате различни приложения (например прогнозата за времето и други).

Разбира се, ако търсите часовник от високо качество, той вероятно няма да ви струва евтино, но въпреки това може да намерите онлайн магазини за маркови часовници, които предлагат световноизвестни марки на достъпни за българския потребител цени.