„Визия за България“ събра симпатизанти на различни политически сили в Монтана
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Ноември 2018 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Визия за България“ събра симпатизанти на различни политически сили в Монтана

/КРОСС/ „Визия за България“ събра над 250 човека в Монтана. Присъстващите бяха симпатизанти и привърженици на различни партии. Народният представител Атанас Костадинов коментира въпросите, свързани с икономика, секретарят на ПГ на "БСП за България" Ирена Анастасова коментира предложенията в образованието, а депутатът Георги Гьоков анализира социалната сфера. Бяха поставени множество въпроси от присъстващите, като акцент сред тях бе: как ще се преодолее бедността? Общинската организация на БСП-Монтана е разработила по проекта „Визия за България“ предложения, касаещи областта, обединени в „Визия за Монтана“.

„Предлагаме да бъде създаден държавен инвестиционен фонд „Северозапад“ с първоначален ресурс от 500 млн. лв.“, каза общинският председател Камелия Трифонова. Тя обясни, че идеята на фонда е с него да се финансират създаването на държавно високотехнологично предприятие, предоставяне на средства за млади семейства, които живеят и работят в региона и откриване на висше учебно заведение или филиал на ВУЗ. Част от дискусията бе и обсъждането на Алтернативния бюджет на БСП. Хората приветстваха предложенията на опозицията и дадоха своите предложения за допълнение на Алтернативния бюджет. „Визия за България“ е проектът, който искаме да развием с народа си и да бъде в бъдещите политики на БСП“, заключи народният представител Георги Гьоков.

На среща в Берковица по повод „Визия за България“ гражданите разговаряха за бедността, обзела северозапада и демографския срив с народните представители Димитър Данчев, Илиян Тимчев и Дора Янкова. Гражданите призоваха държавата да си спомни за тях и да прояви „специално отношение“ към изоставащите региони. В дискусията бе засегната и темата за здравеопазването и принципните предложения, заложени във Визията. Присъстващите изразиха своето одобрение за промяна на статута на здравните заведения. „Трябва да има държавна политика за общинското здравеопазване, което има освен лечебна и социална роля“, каза Илиян Тимчев. Той обясни, че предложенията във Визията преминават в конкретни законопроекти.

„Чрез Фонд Индустрия във „Визия за България“ Берковица може да се превърне в атрактивна туристическа дестинация“, коментира Дора Янкова. Хората отхвърлиха предложенията на управляващите за повишаването на данъците и таксите и по- конкретно –повишаването на данъците на старите коли. Икономическите аспекти от Визията коментира Димитър Данчев. „Ние предлагаме нулева ставка на данъка върху печалбата за слабо развитите райони, в комбинация с фонд за регионално развитие, който да помогне създаването на необходимата икономическа инфраструктура“, каза Димитър Данчев. Участниците в дискусията приеха изключително добре икономическите проекти, които имат регионален характер.