Huawei представи HiAI 2.0, платформа за създаване на все по-богати базирани на изкуствен интелект приложения
Секция: Технологии
15 Ноември 2018 15:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei представи HiAI 2.0, платформа за създаване на все по-богати базирани на изкуствен интелект приложения

/КРОСС/ На третото издание на конференцията Huawei Eco-Connect Europe глобалният бранд обяви премиерата на HiAI 2.0 – отворена платформа, проектирана да улесни развитието на мобилния изкуствен интелект. Най-новото издание на платформата осигурява на софтуерните инженери на Huawei отворена екосистема, която ще им позволи да наблюдават и aнализират техническите характеристики на чипсетите, устройствата и “cloud” приложенията на бранда през HiAI Foundation, HiAI Engine и HiAI Service.

Лу Уеню, старши AI експерт в отдел „Продуктов мениджмънт“ на Huawei Consumer Business Group, сподели „През април 2018 Huawei пусна на пазара HiAI 1.0 – мобилна платформа за разработване на базирани на изкуствен интелект приложения. Чрез нея успяхме да редуцираме чувствително времето и комплексността, изискващи се за развитието на мобилните ни приложения. HiAI 2.0 предлага още по-голяма изчислителна мощ, по-богати API, и по-добра поддръжка на широка гама устройства. Това значително ще понижи летвата за достъп до създаване на работещи с изкуствен интелект приложения, позволявайки на повече инженери да работят в тази сфера и да създават вълнуващо потребителско изживяване чрез тях.“

Платформата HiAI е съставена от HiAI Foundation, HiAI Engine и HiAI Service.

1.     HiAI Foundation осигурява на софтуерните инженери възможност за прецизен анализ на работата на чипсетите и техния оперативен потенциал. HiAI платформата оползотворява максимално характеристиките на Kirin 980 и неговият двоен NPU, като специален акцент се поставя на неговата способност да разпознава до 4500 изображения в секунда, което е два пъти повече от Kirin 970. Kirin 980 лежи в основата на най-новите флагмани Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro. Платформата също така поддържа по-голям брой модели и оператори, като по този начин създава среда, в която приложенията с изкуствен интелект функционират по-гладко и предоставят оптимално изживяване на потребителите.

 

2.     HiAI Engine осигурява по-голям избор за създателите на мобилни приложения. Програмният интерфейс на платформата позволява на инженерите да интегрират множество ключови характеристики в своите проекти и да съсредоточат усилията си върху създаването на продукт от възможно най-високо качество. Най-скорошният пример за разработка с HiAI Engine може да се види в новия флагман Huawei Mate 20 Pro. Функцията AI Spotlight Reel може да анализира снимки и клипове, включващи определен елемент, и да създаде 10-секунден монтаж с подбраните кадри. Тази функция използва лицево разпознаване, като именно HiAI Engine осигурява нейното бързо и качествено функциониране. Още едно от предимствата на HiAI Engine е възможността видео редактиране директно от смартфона.

3.     HiAI Service осигуряват своеобразен мост между нуждите на потребителите и предоставяните услуги. Благодарение на това софтуерните инженери могат да предоставят на потребителите отговарящи на техните изисквания услуги във възможно най-кратки срокове.

                       

В момента над 1000 партньори и 450 хиляди инженери работят активно в екосистемата Huawei HiAI, предоставяйки невероятните функции на мобилния изкуствен интелект на повече от 300 милиона потребители по целия свят. Проектът HiAI се обслужва от 2 лаборатории и 13 изследователски центъра по света и се развива в тясно сътрудничество с местните софтуерни разработчици. Тези лаборатории служат и като отправна точка за млади и талантливи инженери, които се стремят да представят своите продукти пред света. От Huawei заявиха намерението си да запазят настоящите си партньорства, с които заедно да продължат да правят големи крачки в сферата на развитието на мобилния изкуствен интелект.