Японски министър: Не докосвал компютър, а бори киберсигурността
Секция: СВЯТ
15 Ноември 2018 16:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Японски министър: Не докосвал компютър, а бори киберсигурността

/КРОСС/ Японският министър, чийто ресор е киберсигурността и подготовката на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. , даде тази сутрин на опозицията повод за усмивки, примесени с опасения - призна, че никога не е използвал компютър в професионалния си живот, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Шейсет и осемгодишният Йошитака Сакурада бе назначен от Шиндзо Абе миналия месец, без преди да е заемал правителствен пост, макар че е от 18 години в парламента, отбелязва Ройтерс.

На заседание на парламентарна комисия в сряда в отговор на въпрос той заяви: "От 25-годишна възраст винаги съм прибягвал до помощта на мои служители или секретари, тъй че никога не съм използвал компютър".
"Невероятно е човек, който не е работил с компютър, да отговаря за политиката в информационната сигурност", коментира публично Масато Имаи, депутат от опозицията.

Изявлението на министъра предизвика вълна от критики и саркастични забележки в социалните мрежи, отбелязва Франс прес. "От тоя министър Сакурада никой хакер не може да открадне никаква информация. Може би това е най-добрата защита", иронизира потребител на интернет.

Прочул се и с други гафове, Сакурада влезе в правителството при министерска рокада, с която премиерът Шиндзо Абе целеше да запази баланса между фракциите в своята Либерално-демократическа партия, пише БГНЕС.