Министър Ангелкова откри туристическо изложение
Секция: Туризъм
15 Ноември 2018 20:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Ангелкова откри туристическо изложение

/КРОСС/ За мен е удоволствие да Ви приветствам с „Добре дошли" на откриването на туристическото изложение, което се провежда в рамките на Международния конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути.

С тези думи министърът на туризма Николина Ангелкова постави началото на борсата, която се провежда в периода 15-16 ноември в София.
Тя подчерта, че събития като тези са прекрасен пример за добра практика, която може да привлече вниманието към страната ни и това да стане благодарение на представянето на многообразието на туристически ресурси, с които разполага България.

В откриването на събитието се включиха заместник-генералният секретар на Световната организация по туризъм Хайме Санклементе, както и редица делегати от Международния конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, ръководители на туризма, представители на публичния и частния сектор в отрасъла и свързаните с него индустрии, кметове и експерти.
Туристическото изложение е разположено в центъра на столицата - в Софийското Ларго.

На територията на комплекса Антична Сердика над 15 общини представят потенциала на своите райони като туристически дестинации. Страната ни има изключително богата култура, традиции и обичаи, коментира министър Ангелкова. И допълни, че е изключително важно да ги съхраним и представим пред света непокътнати и да полагаме усилия да популяризираме това богатство и България като целогодишна туристическа дестинация.